Zadar:Sinovčić optužio SDP-ova vijećnika za silovanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kontroverzni zadarski poduzetnik i nezavisni vijećnik Reno Sinovčić iznio je jutros skandalozne optužbe na sjednici zadarskoga Gradskog vijeću, optuživši SDP-ova vijećnika Antuna Novoselovića za silovanje jedne žene u Zadru. Novoselović je inače, bivši načelnik Odjela kriminalističke policije u Zadru.

Nakon Sinovčićevih tvrdnji, iznesenih za govornicom, SDP-ovi i drugi oporbeni vijećnici u zadarskom Gradskom vijeću napustili su sjednicu te je ona prekinuta.

- Ljudi koji čitavo vrijeme prozivaju za kriminalne radnje i nepošteni rad mene, i bilo koga ovdje, to su nemoralni ljudi, izjavio je na sjednici nezavisni vijećnik Sinovčić te dodao da u Zadru jedna žena pati i dan-danas, jer ju je silovao jedan od vijećnika.

- Prije šest godina samohrana majka je silovana u jednom stanu kraj kafića Valentino u Zadru i taj čovjek ovdje se prikazuje kao moralna vertikala ovoga grada i ovoga društva. A to je gospodin Antun Novoselović, ustvrdio je Sinovičić.

Nakon toga predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega (HDZ) oduzeo je riječ vijećniku Sinovčiću i prekinuo sjednicu. Međutim, Sinovčić je nastavio svoj govor te optužio i zadarsku policiju koja ga, kako je rekao, upravo zbog Novoselovića, stalno nadgleda i maltretira njegovu obitelj.

SDP-ov vijećnik Antun Novoselović je u stanci sjednice, koju je tražila predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Irena Dragić, novinarima izjavio da sa Sinovčićem nije imao nikakve kontakte osim službenih.

- Sve ovo do riječi je izmišljotina. Svašta možete u životu očekivati, ali ovakvo nešto na sjednici Gradskog vijeća je dno dna. Morate me razumjeti, imam obitelj i djecu. Ovu su teške i neistinite optužbe, rekao je Novoselović i dodao da je šokiran činjenicom da je netko uopće sposoban izmisliti nešto tako monstruozno.

- Sinovčića osobno ne poznam. Jedino što znam o njemu je iz vremena dok sam istraživao određene kriminalne radnje. Inače, jako je dobro poznato da imam tridesetak sporova s tim čovjekom na Općinskom sudu u Zadru, i to uglavnom zbog kleveta, rekao je u kratkoj izjavio novinarima Novoselović.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta nije želio komentirati ovaj slučaj, a nakon stanke od pola sata sjednica je nastavljena.

Zadarsko Gradsko vijeće danas je trebalo raspravljati o čak 38 točaka dnevnoga reda, uz ostalo i o izvršenju prošlogodišnjeg zadarskog proračuna u iznosu od 326 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter