Zadar: Vijećnika zbog ometanja odvela policija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od šest i pol sati prekida zbog izgreda koji je izazvao zadarski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač jer nije htio sići s govornice, i nakon što ga zaštitari pet puta nisu uspjeli udaljiti iz velike vijećnice, sjednica Gradskog vijeća nastavljena je u maloj vijećnici, a Pupića Bakrača na kraju je privela policija.

Pupić Bakrač ostao je na govornici velike vijećnice jer mu vladajući nisu htjeli u dnevni red uvrstiti prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a novinarima je rekao da će na govornici ostati do kraja sjednice, nakon koje će policiji prijaviti gradske zaštitare za fizički napad na njega.

Ubrzo se pojavilo nekoliko policajaca koji su bez ikakve prisile odveli vijećnika Pupića Bakrača u policiju, potvrdio je glasnogovonik zadarske Policijske uprave Elis Žodan, koji je rekao da se Pupića Bakrača sumnjiči za kazneno djelo napada na službenu osobu te da je kriminalistička obrada u tijeku.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i predsjednik Gradskog vijeća objavili su priopćenje za javnost u povodu izgreda u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća.

"Još jednom članovi Gradskog vijeća taoci su anarhističkog nasilja koje namjerno i ciljano provodi vijećnik Marko Pupić Bakrač. Nedopustivo je da pojedinac nasilno želi tumačiti zakon na način kako to isključivo njemu odgovara, a istodobno najbrutalnije krši sve demokratske procedure", ističe se u priopćenju i dodaje kako je Pupić Bakrač ponovno zlorabio temu preimenovanja Široke ulice u Kalelargu.

Građanska inicijativa 'Svi za Kalelargu' odbila je dati, kao što zakon nalaže, peticiju na provjeru iako joj je predloženo da sudjeluje u verifikaciji potpisa, nego ih je, umjesto toga, na poznati način uništila pa se postavlja pitanje kako su to građanima koji su potpisali peticiju namjeravali omogućiti ostvarivanje njihova demokratskog prava, navodi se u priopćenju gradonačelnika Kalmete i predsjednika vijeća Živka Kolege.

Jedini cilj Marka Pupića Bakrača jest "stvoriti ozračje kaosa, terora i nasilja u Gradskoj vijećnici kako bi pokušao izazvati prijevremene izbore, a sve prema želji njegovih nalogodavaca", ističe se u priopćenju i dodaje kako Gradsko vijeće i Gradska uprava neće dopustiti blokadu svojeg rada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter