Zadar: Tisuće trkača u humanitarnoj utrci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Točno u podne, dvije i pol tisuće trkača startalo je sa "Pozdrava suncu" na zadarskoj rivi u hrvatskoj utrci koja je dio velike svjetske utrke Wings for Life World Run.

Utrka je humanitarnog karaktera, a sve prikupljene startnine usmjerit će se u Zakladu Wings for Life koja se bavi naprednim istraživanjima ozljeda leđne moždine.

Trči se na 34 lokacije u svijetu, na pet kontinenata i 13 različitih vremenskih zona, a izravno se televizijski prenosi u 32 zemlje svijeta. 

Među 2.500 trkača, maratonaca, trijatlonaca, sportaša i rekreativaca na startu zadarske utrke našli su se Lisa Stublić, Mario Možnik, Mario Valentić, Nika Fleiss, te gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta. Na svjetskoj razini utrku su podržala velika imena kulturnog i sportskog svijeta, Sebastian Vettel, Lindsey Vonn, David Coulthard, a svoju potporu dali su i hrvatski ambasadori utrke Luka Modrić i Sandra Perković.

"Zadar je peti grad po brojnosti u ovoj velikoj utrci. Veliko nam je zadovoljstvo što sudjeluje tako veliki broj rekreativaca koji žele pomoći plementom cilju", rekao je direktor Hrvatskog atletskog saveza i direktor utrke Siniša Ergotić.

Gradonačelnik Kalmeta ističe da mu je iznimno zadovoljstvo sudjelovati u utrci, te zahvaljuje svim sudionicima. Trčat će, kaže, pet-šest kilometara, do granica grada Zadra.

Trči se kroz grad, zatim Jadranskom magistralom prema Primoštenu gdje je predviđeni cilj. Posebnost utrke je odsustvo uobičajene ciljne linije, odnosno cilj se kreće prema trkačima. Naime, trkači ne trče prema ciljnoj liniji već joj pokušavaju pobjeći.

Proglašenje pobjednika je u 18 sati na Pozdravu suncu, a najbolji će biti nagrađeni putem oko svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter