Zadar: Petorica mladića silovala 17-godišnjakinju

Ilustracija
Ilustracija

Petorica mladića, uključujući trojicu maloljetnika, osumnjičena su da su početkom studenoga u Zadru prisilila maloljetnicu na spolni odnošaj, potvrdila je večeras Hini zadarska policija.

Taj slučaj dospio je u medije tek danas, a zadarska policija je objasnila da sukladno smjernicama ne izvještava o takvim događajima redovitim putem, već ih samo potvrđuje na upit radi zaštite integriteta žrtve, ali i samih sudionika koji su maloljetni.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan Hini je potvrdio da je jučer dovršeno kriminalističko istraživanje nad petoricom osumnjičenika od kojih su trojica maloljetnika, a tereti ih se da su početkom studenog "počinili spolni odnošaj bez pristanka na štetu maloljetnice".

Osumnjičenici su jučer uz kaznenu prijavu privedeni državnom odvjetniku za mladež u Zadru, nakon čega im je sud odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Prema Kaznenom zakonu spolni odnošaj bez pristanka blaže je kazneno djelo od silovanja.

Slobodna Dalmacija objavila je da je 17-godišnja djevojka 3. studenoga prijavila torturu kroz koju je prošla noć ranije. Djevojka je navodno bila s mladićima u jednom kafiću nakon čega ju je jedan od njih namamio vani, gdje ju je u šumici na plaži prisilio na spolni odnos, a zatim su mu se pridružili i ostali osumnjičenici.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter