Zadar: Oca u panici utopila djeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački državljanin Eduard Tronto, 42-godišnjak podrijetlom iz Kazahstana, otac troje malodobne djece, izgubio je život oko 13.15 sati u moru Ljubačkog zaljeva, dok se njegov prijatelj i sunarodnjak Vladimir Riesen (39) uspio spasiti. Srećom, spašena su i djeca njegovog prijatelja kao i Trontova djeca, od kojih najmlađe ima osam godina.

Ljetovanje očeva i njihove djece pretvorilo se tako u nezapamćenu tragediju koja je cijeli kraj ostavila u šoku i nevjerici, pa i policajce PU zadarske i djelatnike zadarske Lučke kapetanije.

Po onome što se moglo doznati od Vladimira Riesena, oni su s djecom krenuli na kupanje u plastičnoj brodici duljine oko tri metra.

- Najednom je malo jače zapuhao vjetar i digli su se valovi koji su počeli potapati brodicu. Nastala je panika, djeca su se uplašila i dok je brodica uslijed mora i valova sve više tonula, djeca su se počela hvatati za Eduarda i zapravo su ga potopila. Sve se odigralo jako brzo, pokušao je malo na engleskom, malo na njemačkom novinarima ispričati Vladimir Riesen, vidno u šoku.

Obitelji su došle na ljetovanje iz Njemačke; bili su smješteni kod jednog privatnog iznajmljivača, a i brodica u kojoj su se otisnuli na more bila je njegova.

Po neslužbenim informacijama prvi je u pomoć očevima i njihovoj djeci priskočio bračni par nautičara iz Austrije. (M. GUGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter