Zadar - Istra 1961 1:1

(J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)
(J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)

Susret 7. kola Prve HNL: Zadar - Istra 1961 1:1 (0:1). Stadion Stanovi. Gledatelja: 600. Sudac: Alen Gerek (Zabok) - 7. Pomoćnici: Dević (Koprivnica) i Loparac (Sladojevci). Strijelci: 0:1 Pamić (8'), 1:1 Mršić (90'). Žuti kartoni: Ivančić, Heister (Zadar), Ottochian (Istra 1961).

ZADAR: Gluić 6,5, Jerbić 5,5, Prahić 6, Bilen 5 (od 80. Heister - ), Bilaver 5,5, Banović 5 (od 45. Begonja 6), Župan 5,5, Mršić 6,5, Vasilj 5, Tokić 5 (od 45. Ivančić 6,5), Jolić 5,5.

ISTRA 1961: Prskalo 6, Sušić 6,5, Čagalj 7, Budicin 6,5, Milić 6,5, Blagojević 7, Jugović 6,5, Ottochian 7 (od 89' Prelčec -), Pamić 7 (od 65. Jerković 6,5), Havojić 6,5 (od 55. Bačelić Grgić 6,5), Križman 6,5.

Samo bod osvojili su pulski nogometaši u Zadru u susretu 7. kola Prve HNL. Vodili su Puljani od 8. minute prvijencem Alena Pamića, da bi nakon toga propustili brojnim prilikama osigurati prvu pobjedu na Stanovima. Kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi preko Mršića koji je iz "slobodnjaka" ukrao Puljanima dva boda. Otišli su "zeleno-žuti" u nevjerici u svlačionicu, jer su drugi put zaredom puno bolju i konkretniju igru u Zadru propustili pretvoriti u tri boda.

Pritisnuti manjkom bodova i pozicijom na dnu ljestvice pokušali su Zadrani "na silu" pritisnuti Puljane pred gol Prskala u prve dvije minute, ali osim nekoliko oštrih startova na Miliću i netočnih dodavanja nisu ništa napravili. Vjerojatno i zato što su Puljani zadržali prisebnost i smireno po skliskom travnjaku s par preciznih dodavanja lakoćom iznosili loptu sa svoje polovice. Potom su zagospodarili terenom i već u 5. minuti prvi put zaprijetili udarcem Križmana, a tri minute kasnije već su poveli.

Akciju po desnoj strani je Havojić propustio realizirati, ali je sve pratio Alen Pamić na drugoj vratnici i postigao glavom toliko željeni gol. Bio je to važan gol za ovaj susret, ali daleko značajniji za samog strijelca. Prvi mu je to gol u dresu pulskog kluba, čime je postao već treći igrač nakon Jugovića i Ottochiana koji je ove sezone postigao prvijenac u zeleno-žutom dresu. No, još je značajnije što je ovim pogotkom igrač nagrađen za sve ono neugodno iskustvo što je prošao u posljednje dvije godine. S obzirom da se tek vraća u momčad nakon ozljede zarađene još u pripremama, bio je to pravi dar s neba. Gol su bučnim skandiranjem proslavili i raspoloženi Demoni na tribini, a nakon gola pulski su igrači u desetak minuta propustili tri izgledne prilike da nokautiraju grogiranog domaćina kojem je malo što polazilo za nogom, pa su bila razumljiva podrugljiva dobacivanja domaćih navijača s tribina.

Prvu priliku za gol i jedinu do poluvremena, domaćini su imali nakon ubačaja Mršića, ali je na loptu ipak uklizao stoper poslavši ju pored gola. Do odmora su domaćini stekli jalovu terensku inicijativu, uspjeli su prenijeti težište igre na pulsku polovicu, ali je na kušnji bio samo domaći golman Gluić kojeg Havojić i Križman iz kontre nisu uspjeli po drugi put svladati. Sva nastojanja domaćih ispred kaznenog su prostora lakoćom zaustavljali pulski igrači predvođeni raspoloženim Blagojevićem i kirurški preciznim Čagljem. Bilo je to 45 minuta u kojima su pulski igrači bili kudikamo bolji od domaćina, ali su propustili teže kazniti zadarsku jalovost.

Nezadovoljan igrom svojih igrača trener domaćih Zebić otvorio je nastavak susreta s dvije izmjene, ali su Puljani preko Križmana mogli i morali "zatvoriti utakmicu". "Žminjska kobra" je ovom prilikom promašila nemoguće. Prevario je već i golmana i onda loptu poslao pored mreže. To mu se ove sezone nije događalo, i puno je slabije prilike dosad pretvarao u gol, ali ga na Stanovima očito gol "ne ljubi". I proljetos je iz slične situacije promašio. Šteta, jer to je bila idealna prilika da se smire nastojanja domaćih da "pognute glave" pokušaju ugroziti Prskala. Nastavili su Zadrani kombinirati u širinu na 30 metara od Prskala, dok su pulski igrači čekali pravi trenutak za novi bijeg u kontru. Sredinom nastavka pokušali su Križman i Ottochian u dva navrata "složiti" novu kontru, ali je lopta oba puta "zapela" kod posljednjeg dodavanja koje bi pulskog napadača izbacilo samog pred Gluića.

Odmah nakon toga počelo je ponovno kišiti u Zadru i bilo je jasno da će domaćini sve karte staviti na brojne visoke ubačaje u napad za Ivančića i Jolića. "Uspavanku" sredine drugog dijela prekinuo je novi bijeg raspoloženog Ottochiana po desnom krilu, ali se netom ušli Bačelić Grgić priključio suigračima koji su propustili gol šanse. Za taj su promašaj Puljani umalo kažnjeni dvije minute kasnije, dakako, iz prekida, ali je dotad nezaposleni Prskalo bio na pravom mjestu. Pokušao je trener Zebić u završnici odigrati "kartu" Heister, ali se ni njemački igrač nije iskazao. Pokušali su u posljednjim minutama domaćini ponovno ubacivanjem pred Prskala izjednačiti, ali je pulska obrana bila na mjestu, sve dok ih Mršić nije šokirao u sudačkoj nadoknadi vremena. (Roberto CAR)

Rezultati 7. kola:

Split - Inter 1:0
Lokomotiva - Dinamo 1:3
Zagreb - Cibalia 0:1
Rijeka - Hajduk 1:0
Osijek - Slaven Belupo 1:2

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter