Zadar dobio Ulicu žrtava turbofolka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon otvorenja narodnjackog kluba Skipper u centru Zadra, na fasadama je nacrtan grafit Ulica žrtava turbofolka, a potpis TZ '65 upucuje da se radi o clanovima Tornada.

Pretvorba bivšeg zadarskog nocnog kluba s elektronskom glazbom Skipper u lokal koji pušta muziku 'narodnog' karaktera razbjesnila je neke stanovnike. Po Zadru su poceli nicati grafiti prosvjeda protiv otvaranja narodnjackih klubova u centru grada, prenosi Jutarnji list.

"Grafiti su ispisani po noci pa ih je mogao napisati bilo tko", izjavile su prodavacice iz Glagoljaške ulice, koja je dobila novo ime - Ulica žrtava turbofolka.

Kako su grafiti potpisani s TZ '65, sumnja se da se radi o pripadnicama navijacke skupine Tornado Zadar. Predstavnici Tornada nisu željeli službeno komentirati grafite, no potvrdili su da se ne radi o organiziranoj akciji.

"Znam da svatko ima pravo slušati ono što mu se svida, ali ne mora to baš slušati u centru grada. Zadar je do otvaranja ovog kluba bio bastion u cijem centru nije bilo klubova s kuruzom, a sada smo i mi pali. Seljacka muzika, seljacka publika, priglupi stihovi – eto, to su narodnjaci. Cuo sam da bi do Nove godine u Zadru trebala nastupiti i Seka Aleksic. Eto do cega smo došli, a rugali smo se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama", izjavio je jedan od clanova Tornada.

Cak se i gradonacelnik Zadra Zvonimir Vrancic oglasio na pritužbe gradana rekavši da se klub koji posluje s urednim dozvolama ne može zatvoriti ako se to nekome ne dopada.


Podijeli: Facebook Twiter