Zadar - Arena Jadrograd 23:23

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Serija od 11 uzastopnih pobjeda rukometaša "Arene Jadrograd" stala je u Zadru. No, zadarski remi ima za "arenaše" vrijednost možda i vecu od svih ovogodišnjih pobjeda, jer je bod izboren na parketu kod direktnih suparnika doveo Puljane na prag ulaska u Premijer ligu.

Žele li napraviti i taj posljednji korak, izabranici Slavice Bonic trebat ce u subotu na svom parketu u ogledu protiv "Županje" izboriti barem bod.

Domaci rukometaši, glasno bodreni od pripadnika "Tornada" koji su stvorili pravu nogometnu atmosferu na tribinama u kojoj ni baklje nisu nedostajale, dobrano su namucili Puljane, no sve ih je utišao Osmic kad je tri sekunde prije kraja svojim prvim pogotkom na susretu donio zlata vrijedan bod. Bio je to šecer na kraju za "arenaše" koji su u prvom dijelu nakon uvodnih izmjena u vodstvu uglavnom zaostajali za domacinom, najviše tri pogotka u 23. minuti (9:6).

Na odmor se otišlo s "plus dva" za Zadrane (11:9), da bi domacin s dva brza pogotka na otvaranju nastavka pobjegao na velikih cetiri pogotka razlike. Tad Puljani napokon pocinju igrati kako znaju i stišcu u obrani, a sve što prode iza njihovih leda zaustavlja odlicni Badurina koji je u 23 uspješne intervencije ugradio i cetiri obranjena sedmerca.

U napadu je odgovornost preuzeo najefikasniji pulski strijelac Tomašev koji je u Zadru deset lopti pospremio iza leda domacih vratara te su "arenaši" na krilima njih dvojice, ali i ostatka momcadi koji su svi odreda "grizli" na parketu, najprije sustigli, a potom i prestigli domacina (20:22 - 56').

No, tu prica nije bila gotova jer Zadrani s tri uzastopna pogotka u zadnju minutu ulaze s golom prednosti, da bi se tri sekunde prije posljednje sirene ukazao Osmic.

Susret 25. kole Prve lige rukometaša. Dvorana SRC Mocire. Gledatelja: 800. Suci: Klapež i Pervan (oba Trilj).

ZADAR: Vuckovic 2, Jerak, Peronja, Buovac 5, Miletic 1, Galošic 1, Vidovic, Balent, Brkljaca 4, Miolic, Samardžija, Humbolt 1, Markic 2, Bašic 7 (4), Cota, Peša.

ARENA JADROGRAD: Popovic, Bercek, Dobrila, Osmic 1, Barišic 3, Rožman, Bašic 3, Bonic, Brešcic 3 (1), Tomašev 10 (1), Špac, Jukan, Copic, Deumic, Jovanovic 3, Badurina (19+4).

Sedmerci: Zadar 8 (4), Arena J. 3 (2). Iskljucenja: Zadar 8, Arena J. 14 minuta. Crveni karton: Brešcic (60').


Podijeli: Facebook Twiter