ZaCRVENjela se Portarata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni mališani s crvenim kapama na glavi i mladež Crvenog križa iz Pule i Labina u crvenim majicama zacrvenili su jucer Portaratu na kojoj je održan peti, tradicionalni festival Gradskog društva Crvenog križa Pula pod nazivom "ZaCRVENImo se".

Završna manifestacija u sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa ugostila je brojne mališane iz pulskih vrtica i škola te osobe s invaliditetom koji su Crveni križ i Puljane darivali pjesmom, plesom i glazbom.

U prigodnom programu nastupili su mališani djecjih vrtica Veruda, Topolino i Centar, ucenici škola Stoja, Monte Zaro, Kaštanjer, Vidikovac, "Giuseppina Martinuzzi" te Škole za odgoj i obrazovanje, šticenici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju i Centra za rehabilitaciju Pula.

Glazbeno-scenskom nastupu cilj je, kako nam je rekla Nevija Srdoc, ravnateljica pulskog CK-a, promoviranje humanosti, solidarnosti, tolerancije i jednakih mogucnosti, ali i odgovornosti za život dostojan covjeka. Cijelu organizaciju te vodenje programa ove su godine na sebe preuzeli clanovi Mladeži Crvenog križa Pula, kojima se posebno zahvalila.

Inace, pulski je Crveni križ lani prikupio 2.508 doza krvi i podijelio zahvalnice za 23 darivatelja. Održao je i brojne edukacije - za ucenike cetvrtih razreda srednjih škola, neformalne edukacije "Poznaješ li Crveni križ" u kojima je su po školama sudjelovala 432 ucenika.

Više od 200 ucenika prisustvovalo je radionici "Rano pijenje alkohola i mladi", a cak 746 osoba educiralo se za pružanje prve pomoci. Putem ove humanitarne organizacije pruženo je i 1.588 socijalnih usluga za 572 korisnika; paketi hrane, higijene, odjece i obuce, pelena za odrasle u protuvrijednosti vecoj od 464 tisuce kuna.


Podijeli: Facebook Twiter