Začarani Uskrs očarao publiku


Ovacijama oduševljene publike ispraćena je još jedna predstava Teatra Naranča. “Začarani Uskrs”  pokazao je jedan sasvim novi način kazališnog izražavanja ovih talentiranih glumaca, uz vrlo zanimljivo osvjetljenje, koje se djeci iznimno dopalo.

Bilo jednom u jednoj dalekoj, dalekoj budućnosti jedno kraljevstvo. Bilo je to 2222. godine. Njime vladaše kralj Regan Rha. No, njegova vladavina bješe toliko zla da se priroda okrenula protiv sebe i poružnila. Zabranio je sve blagdane, slatkiše, poklone i pisanice, a Sv. Nikolu i Djeda Mraza zatvorio je u mračnu tamnicu. Uskršnji zec jedini je uspio pobjeći Reganovim zlim kandžama, no Regan se zakleo da će ga pronaći. Svijet je propadao, a s njim i nada. Sve dok se jednoga dana nije pojavio hrabri, nesebični dječak imenom Lexi Vesper...

To je sažetak priče koja na vrlo zanimljiv vizualan način, uz efekte sjenki te UV teatra, prikazuje borbu dobra i zla, važnost pozitivnih emocija te ukazuje da treba uvijek činiti dobro.

Riječ je o autorskom tekstu Franje Tončinića, a predstava je drukčija od onih koje je do sada iznjedrio ovaj teatar. U scenama borbe dobra i zla na trenutke se čini kao da gledamo neku videoigru, ali edukativnu, s potpuno prilagođenim popratnim efektima.

Kada god se pomisli da kostiograf Neven Mihić ne može izraditi ljepše kostime, on uvijek ponovo iznenadi. Režiju je potpisao sam Tončinić u suradnji s Lukom Juričićem, koji je ovoga puta bio zaslužen i za prekrasne svjetlosne efekte. Gazbu je skladao slavni Ozren K. Glaser, koji je surađivao, između ostalih, i s Kate Winslet, a za scenski se pokret pobrinula Andrea Gotovina.

Nova snaga je i scenografkinja Lena Modrušan, koja je taj zadatak odradila uz pomoć Luke Juričića i Breze Žižović.

Mnogim je glumcima ovo bila prva veća uloga, a premda u raznim ulogama ima alternacija, spomenimo cijeli glumački tim koji radi ovu predstavu, posebice iz razloga što su se svi puno potrudili. To su: Lino Brozić/Irin Šime Rabar, Linda Kliman/Lucija Ravnjak, Franjo Tončinić, Ugo Korani, Aleksandar Mandić/David Banko, Gea Modrušan, Zoja Poropat/Bojana Babajić, Vanja Vukičević, Ena Bratić, Roberta Stevanović i Ana Božinović. Tehničko vodstvo povjereno je Toniju Modrušanu, a za organizaciju se pobrinula Sara Berčić. Plakat za predstavu rad je Tedija Piralića.

Riječ je o petoj premijeri Teatra Naranča u ovoj sezoni, trećoj od početka godine, a drugoj u manje od mjesec dana. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter