Zabranjeno kupanje na pulskim Valsalinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uslijed snažne oluje nad Pulom, za manje od dva sata palo je više od 50 litara kiše po cetvornom metru, došlo je do kratkotrajnog izlijevanja otpadnih voda preko sigurnosnog ispusta na crpnoj stanici Valsaline. Dok se navedeno podrucje potpuno ne sanira i ocisti, kupališta Mornar i Ferijalni saveza biti ce zatvorena, doznajemo iz Herculanee.

O velikoj kolicini padalina svjedoci i podatak o dotoku više od 400 litara kiše pale u sekundi na uredaj Valkane što predstavlja cetiri puta vecu kolicinu od prosjeka. Kako Herculanea navodi u svom priopcenju, prema operativnom planu u slucaju izvanrednih situacija izlijevanja otpadnih voda u more, obaviještene su sve nadležne službe, a na teren su izašle sve raspoložive ekipe.

Kako preventivna procedura, zbog sigurnosti gradana, predvida zabranu kupanja, kupaci na potezu Mornara i Valsalina su zamoljeni za razumijevanje i daljnje korištenje drugih pulskih kupališta umjesto navedenih dok ne stignu rezultati analize morske vode na tim lokacijama. Zavod za javno zdravstvo vec je uzeo uzorke te se prvi rezultati ocekuju za dva dana.


Podijeli: Facebook Twiter