Zabranjena plava tenis podloga u Madridu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sporna plava podloga koja je korištena prvi put na teniskom turniru u Madridu prošli mjesec od iduce je godine zabranjena, objavio je u subotu ATP. Vodeca dva svjetska tenisaca Novak ?okovic i Rafael Nadal bili su najglasniji u pritužbama na tu podlogu, tvrdeci da je skliska.

"Nakon pozornog razmatranja odlucio sam da plava podloga nece biti dopuštena iduce godine", izjavio je izvršni predsjednik ATP-a Brad Drewett.

"Jako vjerujem u inovacije i istraživanje koji mogu obogatiti sport. I dok je plava podloga možda nudila bolju vidljivost na televiziji, pojavila su se jasna pitanja u vezi kakvoce na terenu u Madridu, što nije prihvatljivo na ATP turniru iz Masters serije 1000", dodao je Drewett.

"Bez obzira na boju, moramo najprije osigurati da je teren siguran i da nudi poštenu igru za sve igrace". "Vlasnik turnira u Madridu Ion Tiriac jako podupire tenis godinama i nastavljam podržavati njegove ideje, ukljucujuci i testiranje plave podloge na turnirima koji ne spadaju pod ATP", rekao je ipak na kraju Drewett.


Podijeli: Facebook Twiter