Zabranjen ulaz u nasade i prije i poslije berbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li istina da u Agrolaguninim maslinicima cuvari brane hodanje i sakupljanje ostataka nakon završene berbe, te da sakupljace u pokušajima da ih otjeraju cak prskaju otrovima, kako nam je napisala jedna anonimna citateljica.

"Nikome nije jasno koji to interes Agrolaguna štiti ne dopuštajuci obicnim ljudima sakupljanje ostataka, a da istovremeno deseci kilograma maslina i ulja propadaju. Mnogima je takav nacin provodenja vremena prava rekreacija i uživanje", žali se citateljica.

No, u Agrolaguni cude se na ovakvo reagiranje.

- To nikada nije ni bilo dozvoljeno. S branjem nismo gotovi, izvršili smo berbu strojevima, ali slijedi rucno pobiranje koje ce obaviti naši beraci, tako da ništa nece propasti. Nakon berbe idemo u zaštitu maslina preparatima. Ulazak u privatne nasade ne prakticira se ni prije ni nakon berbe, a da bi zaštitili svoje nasade moramo prijeciti ulaz neovlaštenim osobama, kaže tehnicki direktor Agrolagune Bruno Legovic.

Iako možda neki pokušavaju ušicariti koju litru maslinovog ulja i to objasniti kao nacin zdravog života, valja podsjetiti da postoje i drugi nacini rekreacije od sakupljanja maslina u tudim nasadima. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter