Zabranili mu vidjeti dijete zbog Severine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom da dijete rodi u splitskom, javnom rodilištu, Severina je urbi et orbi htjela poruciti da je ona, baš kao i svaka druga, obicna rodilja na ovome svijetu. Boravkom u posebnom apartmanu, ispred kojeg od njenog poroda stoji privatna straža koju sama placa, iskocila je iz prosjeka, a i sama je bolnica svoju zadacu cuvanja njene privatnosti shvatila vrlo ozbiljno. Toliko da onaj pravi "prosjek" shvati gdje mu je mjesto.

Edi Bosnic iz Blata na Korculi javio se novinarima ogorcen diskriminacijskim postupanjem splitskog rodilišta prema njemu. Sina je dobio dan nakon Severine i zarucnika joj Milana Popovica, u utorak 21. veljace, a na "Severinin" je odjel na drugom katu splitskog rodilišta smještena i njegova supruga Željka. I tu prestaje svaka slicnost.

- Došao sam u Split, u rodilište, u cetvrtak oko 11 sati i na porti  zamolio da me puste kod Željke, barem nakratko, buduci da nikako u vrijeme posjeta, od 16.30 do 17.30, tamo nisam mogao biti. Zadnji trajekt za Korculu krece iz Splita u 15 sati, sat prije toga katamaran, i to je to.

Da bih ja, otocanin, ženu vidio u vrijeme posjeta, morao bih prespavati u Splitu, zato sam na porti zamolio da me puste prije, nakratko. Covjek me nije puštao, kaže, ne smije, a nakon mog inzistiranja da nazove nekog nadležnog, ucinio je to i kazao mi da iz ureda glavne sestre porucuju da bi me inace, u drugim okolnostima, pustili, ili da mi je žena na bilo kojem drugom odjelu, no na drugi kat ne mogu jer je tamo Severina, prica Bosnic.

- To me razbjesnilo jer znam da je Severinin zarucnik dolazio, i dolazi, u bilo koje doba, a ja, zato što sam obican muž obicne žene, ne mogu. Ljut i ogorcen, sjeo sam na trajekt u tri popodne i vratio se kuci u Blato, kaže Edi.

Vratio se opet jucer, u petak, kad je Željka s bebom iz rodilišta otpuštena, i odvezao ih kuci, gdje ih cekaju i dvogodišnje blizanke. Nije problem, kaže Edi, trošak koji je bacen u vjetar, jer put do Splita i natrag košta, nije problem niti izgubljeno vrijeme, problem su, zakljucuje, dvostruka pravila. Za slavne, i one koji to nisu.

Ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasovic kazao je da o slucaju ne zna ništa, niti mu se itko žalio. (B. MRVOŠ PAVIC/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter