Zabranili kupanje u toplesu, teturanje…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Bihacu ne smijete teturati i padati na javnim mjestima, ulaziti preko reda ili gurati se, kupati se na javnim bazenima ili kupalištima bez kupaceg kostima ili u toplesu, vracati i proricati sudbinu, kao ni tumaciti snove. To je samo dio Odluka o javnom redu i miru, koje je, kako prenose Nezavisne novine, na svojoj posljednjoj sjednici donijelo Opcinsko vijece u Bihacu.

Takoder, ne smijete se naslanjati na prometne znakove, brati cvijece na javnim mjestima, vršiti nuždu na mjestima koja nisu za to predvidena, stvarati buku rezanjem drva ili metala, a naravno, ni unositi alkoholna pica za vrijeme sportskih i kulturnih manifestacija. Kažnjivo je i bacanje gruda snijega na prolaznike ili vozila, izlijevanje odredenih tekucina, kao i bacanje smeca iz zgrada ili privatnih prostora na prolaznike ili vozila.

Zabranama ni tu nije kraj - javni red i mir kršite i ukoliko ste pustili ili vodite psa bez brnjice ili uzice te ukoliko držite opasne životinje koje mogu ugroziti život i zdravlje ljudi. Javni red i mir može kršiti i vaš pas ukoliko ga je usred noci uhvatila želja za lavežom pa ometa snove ostalim stanovnicima Bihaca. Kažnjivo je i surovo postupanje prema životinjama, kao i poticanje na borbu.


Podijeli: Facebook Twiter