Zabrana pušenja ide na popravni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sabor je u cetvrtak na dnevni red uvrstio izmjene Zakona o ogranicavanju uporabe duhanskih proizvoda kojim bi se kaficima i restoranima na tri godine produljio rok prilagodbe na potpunu zabranu pušenja. Ovu je inicijativu pokrenuo Ceh ugostitelja Hrvatske obrtnicke komore, a podršku mu je prošlog tjedna dao i saborski Odbor za turizam. Zainteresirani ugostitelji zahtijevaju da im se za objekte do 50 kvadrata omoguci izbor hoce li biti pušacki ili nepušacki. Za one iznad 50 kvadrata do 30 posto površine fizicki bi se odvojilo i osposobilo za pušace.

Ministar zdravstva Darko Milinovic rekao je da su moguce izmjene zakona, ali i dodao da «radikalnih promjena nece biti».

- Ništa nije sveta krava pa tako ni reforma zdravstva, narocito u vrijeme krize i recesije. Razgovarajuci s Cehom ugostitelja vidjet cemo je li moguce popraviti nešto u tehnickim dijelovima zakona da bi on imao što manje utjecaja na pad prometa u kaficima, rekao je Milinovic, koji nije želio govoriti o konkretnim izmjenama jer ih «prvo želi iznijeti premijerki Jadranki Kosor».


Podijeli: Facebook Twiter