Zaboravljeni na Verudi: Viška ponovno zarasla u raslinje


Godinama unazad stanari Viške ulice na Verudi ukazuju na neprimjeren odnos nadležnih službi prema njihovom okolišu iako su, kao i svi ostali građani, uredni platiše komunalnih davanja. Svakog proljeća, pa i već ljeta, javno ukazuju na nepokošen okoliš zgrada, zaraslu travu koja "proguta" klupe ispred zgrada, ali i okoliš ispred zgrada koji se Herculanea ne sjeti pokositi i urediti.

Zvanje nadležnih cijeli tjedan

- Ne znam zbog čega puštaju ovakav okoliš, pa ovdje se igra toliko djece i žive toliki stanari, da je neprihvatljivo da Herculanea pušta da toliko zaraste. Cijeli protekli tjedan zvala sam Herculaneu i stalno su me prebacivali od jednog do drugog i nitko nije bio nadležan. Na kraju sam nazvala direktora i njemu se požalila na ovakav okoliš pa me zanima hoće li konačno on reagirati kao što je obećao, potužila se jedna od stanarki Viške ulice.

Doduše, treba se priznati da su djelatnici Herculanee ove godine već dvaput uređivali okoliš Viške ulice. Međutim, po njih nepovoljne vremenske prilike, puno oborina i sunca koje pospješuju da trava niče iz dana u dan, u Višku ulicu ponovno su dovele visoku travu, pa čak i korunu. Za stanare začuđujuće da se tako pušta okoliš jer ove zime je Herculanea nakon tri desetljeća konačno posjekla draču i stabla koja su nagrđivala okoliš. Pogotovo kada vide da se uređuju "brda" u njihovoj blizini na kojima nitko ne stanuje, samo zato što vode prema turističkom naselju Verudela.

Uredili pa pustili da zaraste

- Tijekom zime, iznenada nakon 30 godina, djelatnici Herculanee su uredili zapušteno područje. Naravno da je to naišlo na odobravanje nas stanara. Kada su početkom proljeća počeli kositi i naš okoliš zajedno s cijelom Verudom mislili smo da nas konačno neće preskakati kao svih proteklih godina, međutim, sada je slika iznova ista kao i ranije, svugdje zarasla trava. A ona površina koju su nakon 30 godina očistili kreće ponovno biti ruglo prema Dječjem vrtiću, što su se uopće trudili mjesec dana po zimi, zaključuje drugi stanar ulice. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter