Zaboravite brojke, krajnje je vrijeme za pobjedu

Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)
Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)

Treninzima koji ovoga tjedna započinju u 15 sati, u terminu nedjeljne utakmice na "Drosini" protiv Osijeka, nogometaši Istre 1961 pokušavaju se što je moguće bolje pripremiti za jedan od najvažnijih ispita sezone. Uz rad na fizičkoj spremi, dodatnom uigravanju linija i taktičkim finesama kojima će Paminjo pokušati doskočiti Osječanima, "zeleno-žuti" trebaju poraditi na još nečemu, a to je kako da iz svojih glava izbace nedavnu zadarsku epizodu, još jednu sudačku lakrdiju uz čiju su pomoć po prvi put u ovoj sezoni osvanuli na posljednjoj poziciji na ljestvici, jedinoj koja po okončanju prvenstva donosi direktan silazak u niži rang.

- Zadar je apsolviran, ostavili smo tu utakmicu i sve ono što je bilo na njoj iza nas i okrenuli se onom što slijedi, jer smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo te da se jedino uz takvo razmišljanje možemo iz nje iščupati - rekao je Neven Vukman, jedan od najiskusnijih nogometaša Istre 1961. - Niže od pozicije na kojoj se trenutačno nalazimo ne možemo pasti, a sad je vrijeme da skupimo glave, izvučemo najbolje od sebe i krenemo prema gore. Vjerujem da smo sposobni to napraviti, da smo spremni dokazati našim navijačima, ali i sebi samima, da vrijedimo daleko više od pozicije koju u ovom trenutku zauzimamo.

Žele li svoje zamisli pretočiti u stvarnost, Puljani će trebati u nedjelju upisati pobjedu, ono čemu su gledatelji na "Drosini" posljednji put mogli uživo svjedočiti 25. listopada prošle godine, prije točno 140 dana, kad je pogotkom Ivora Horvata u prvoj minuti, svladan Slaven Belupo. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter