Zaboravili smo radost pokreta i kako voljeti sebe

S predstavljanja projekta Better Me
S predstavljanja projekta Better Me

Na pulskom Mornaru predstavljen je projekt "Better Me Hrvatska" koji uskoro započinje i u Hrvatskoj. Riječ je o edukativnoj online fitness igri o zdravom načinu života gdje, kako je rečeno, nitko ne gubi, a nagrade za najbolje sudionike su vrtoglave. Igru je predstavila Olga Soshnikova, poduzetna poslovna žena koja već nekoliko godina živi u Puli, a koja je u protekla četiri mjeseca imala priliku drastično promijeniti vlastiti život uz pomoć nevjerojatnog iskustva, o kojom govorim u svojem blogu "Better Me".

Upravo je blog polazna točka za igru "Better Me Hrvatska". Na Mornaru, u prostorima Bodybuilding kluba Mornar, Olga je kroz svoje iskustvo govorila o tome kako imati više energije, bolji san, bolju kondiciju, svjesniju prehranu i potpuno nov, zdraviji i kvalitetniji način života.

Generalni ciljevi "Better Me" bloga i igre su zdravlje građana, formiranje zajednice zdravih i sretnih osoba, poboljšanje zdravstvenog i mentalnog stanja sudionika projekta, poticanje ljudi na borbu s pretilošću, lošim životnim navikama, smanjenje razine stresa, pozitivni utjecaj na psihološko stanje u obitelji, promocija i podrška lokalnih proizvođača namirnica, fitness centara i sportskih organizacija, promocija mediteranske prehrane i turizma u Istri.

- Bavimo se tuđim životima, pričama, tračevima, više vremena provodimo na kavi ili za mobitelom nego s vlastitom djecom. Bitno je kvalitetno provedeno vrijeme, kad smo stvarno prisutni, a ne vrijeme kad smo umorni, iznervirani ili razočarani. Zaboravili smo radost pokreta, sreću osjećaja vlastitog tijela, zaboravili smo kako voljeti sebe, rekla je na predstavljanju Soshnikova i pojasnila da "Better Me" nije "magična tableta" za skidanje kila. On je brisanje postavka, to je put u život u kojem nema povratka problemima, pretilosti i depresiji. Put na kojem ne krivite sebe za pojedeni komadić torte, nego zasluženo uživate u svakom zalogaju, navela je Soshnikova.

U pripremnoj fazi igra je okupila već nekoliko sudionica koje su se pridružile power šetnjama. Sve informacije o organiziranim šetnjama i o razvoju igre, koja započinje 20. ožujka, možete saznati na novoj web stranici www.bmwell.com. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter