Zabok: Zbog ilegalnog oružja uhićeno deset osoba

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Deset je osoba uhićeno, zaplijenjena je veća količina oružja, dijelova za izradu oružja, eksploziva te manje količine droga u višemjesečnoj koordiniranoj akciji DORH-a, PNUSKOK-a te policijskih uprava krapinsko-zagorske, varaždinske i zagrebačke u kojoj je vodeću ulogu i koordinaciju imala krapinsko-zagorska Policijska uprava, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Zaboku.

Načelnik krapinsko-zagorske Policijske uprave Jakob Bukvić potvrdio je da je jučer privedeno jedanaest osoba, od kojih je deset zadržano u pritvoru, te da će se protiv njih podnijeti kaznene prijava za izradu i nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te za nezakonito posjedovanje i promet droga.

U akciji je zaplijenjeno 11 pušaka, pet pištolja, raketni bacač "zolja", šest kilograma eksploziva, 4,8 kilograma TNT-a, 5.200 komada različitog streljiva, 28 detonirajućih kapisli i veća količina dijelova za izradu oružja te 15 grama kokaina, 120 grama marihuane, 167 grama amfetamina te dvije digitalne vage, rekao je voditelj službe kriminalističke policije krapinsko-zagorske Policijske uprave Kristijan Potočki.

Potočki je rekao da je jučer pregledano 16 objekata i isto toliko osoba, od kojih je privedeno njih jedanaest, a u pritvoru zadržano deset koji su osumnjičeni za spomenuta kaznena djela. Dodao je da je jedna osumnjičena osoba u bijegu, a jedna na izdržavanju zatvorske kazne u Njemačkoj.

U višemjesečnoj akciji angažirano je više od stotinu policajaca iz triju policijskih uprava te DORH-a i PNUSKOK-a, a na samoj akciji čestitao im je Mihael Šprajc iz PNUSKOK-a, koji je pozvao građane da ilegalno nabavljeno oružje, ako ga posjeduju, bez kazne predaju policiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter