Zabok: Policija zaplijenila više od 5 kg heroina

Ilustracija (foto: PU zagrebačka)
Ilustracija (foto: PU zagrebačka)

Više od pet kilograma heroina zaplijenila je krapinsko-zagorska policija u vikendici u vlasništvu slovenskog državljanina, koji je uz kaznenu prijavu predan pritvorskome nadzorniku, izvijestili su predstavnici Policijske uprave na današnjoj konferenciji za novinare u Zaboku.

Osumnjičenog 39-godišnjaka policija je uhitila jučer, 16. lipnja, oko 14 sati na graničnome prijelazu Macelju pri izlasku iz Hrvatske. Granična kontrola pregledala je njegov automobil slovenskih registarskih oznaka uz pomoć službenoga psa, koji je reagirao na drogu.

Zbog sumnje da u osobnom automobilu prevozi drogu, državljanin Slovenije je uhićen. Utvrđeno je da se na području Krapinsko-zagorske županije koristi vikendicom u kojoj je pronađeno deset paketa oblijepljenih smeđom samoljepljivom trakom u kojima je bilo 5103,4 grama heroina.

Protiv slovenskoga državljanina Općinskome državnom odvjetništvu u Zlataru podnesena je kaznena prijava zbog "neovlaštene proizvodnje i prometa drogama" te je predan pritvorskome nadzorniku krapinsko-zagorske Policijske uprave.

Kriminalističko istraživanje nastavlja se radi utvrđivanja podrijetla droge i mogućih sudionika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter