Zabio se u djecja kolica i pobjegao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prebrza vožnja Ulicom Veruda na potezu od stadiona do raskrižja s Tomasinijevom ulicom umalo je završila kobno za 30-godišnju Puljanku M. B. i njezinu dvoipolgodišnju kcerkicu koja se nalazila u kolicima. Majka se oko 22 sata vracala s kcerkicom iz šetnje Lungomareom kada je na obilježenom pješackom prijelazu, nedaleko od raskrižja Ulice Veruda s Ulicom Valsaline, u djecja kolica koja je gurala pred sobom udarilo nepoznato vozilo i ne zaustavivši se pobjeglo prema kaficu Cacadu. Samo pukom srecom djevojcica i majka nisu teže ozlijedene, no zadobile su niz modrica po cijelom tijelu.

M. B. nam je ispricala da je trenutak prije nesrece primijetila jedan automobil koji je iz smjera stadiona "doletio velikom brzinom".

- Zastala sam na zebri, no vec u sljedecem trenutku naletio je drugi automobil i udario u prednje kotace djecjih kolica i pobjegao. Cvrsto sam držala kolica pa mi nisu izletjela iz ruke. Trzaj je bio jak, no nisam ih ispuštala. Tek kad je automobil otišao polegla sam ih sa strane, rekla nam je još uvijek šokirana majka koja je nakon naleta automobila i sama pala i otkotrljala se nekoliko metara dalje cestom. Od doživljenog šoka žena se ne sjeca je li automobil udario samo u kolica ili i u nju, a u pomoc su joj priskocili prolaznici koji su se zatekli u blizini.

- Nakon nesrece došao je jedan decko i nešto tražio kod mjesta udarca. Poslije je nazvao nekog i otišao, rekla je M. B., no napominje da se ona toga ne sjeca, kao ni automobila koji je udario u kolica u kojima je bila njena kcerkica. Ljudi koji su joj pomogli kazali su joj da su zapisali broj plocica vozila kojim se dovezao mladic koji je pregledavao mjesto nesrece.

Buduci da se ovim dijelom Ulice Veruda cesto prebrzo vozi te da nesrece nisu rijetkost, M. B. apelira na policiju i gradske vlasti da se u Ulici Veruda poboljša rasvjeta i prometna signalizacija jer se postojeci prometni znakovi gotovo ne vide.

Iz policije smo doznali da se za odbjeglim vozacem i njegovim vozilom još uvijek intenzivno traga.


Podijeli: Facebook Twiter