Zabavom nezadovoljno 86 posto mladih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom sijecnja aktivisti Ladonje proveli su anketu medu mladim Puljanima da bi otkrili koliko su zadovoljni zabavom i uvjetima u sportskim klubovima u gradu.

Rezultate ankete u kojoj su sudjelovale 452 osobe u dobi od 16 do 29 godina predstavili su na konferenciji za novinare Filip Zoricic, Nikola Zgonjanin i Iva Culic. Dobiveni podaci su poražavajuci, rekao je Zgonjanin, i to zato što je 86 posto mladih nezadovoljno zabavnim životom.

Cak 82 posto ispitanika smatra da se nemaju gdje zabavljati, a najcešce izlaze u prezadimljene kafice (52 posto) i diskoklubove (28 posto).

Prema mišljenju 46 posto ispitanika, o zabavi mladih trebali bi razmišljati gradski celnici, zatim udruge mladih (36 posto), a samo devet posto sudionika u anketi smatra da su za to zaduženi privatni poduzetnici, nadovezala se Culic.

Na pitanje sudjeluje li Grad u dovoljnoj mjeri u organizaciji života mladih, 73 posto ispitanika odgovorilo je nijecno, dva posto potvrdno, dok preostalih 24 posto ne zna odgovor.

- Financijske mogucnosti za organizaciju zabave ima jer su iz proracuna udruge ove godine dobile 578 tisuca kuna. Tražimo da Grad i udruge poboljšaju komunikaciju te da se organizira sajam udruga na kojemu bi se mladi mogli upoznati s njihovim programima i dati sugestije, kazala je Culic.

Sportom ili nekom drugom aktivnošcu u Puli bavi se 66 posto mladih, a 56 posto ispitanika je zadovoljno uvjetima u sportskim klubovima, nastavio je Zoricic.

Drugacije mišljenje ima 36 posto sudionika u anketi koji smatraju da su uvjeti u klubovima ocajni, dok svega osam posto njih uvjetima daje odlicnu ocjenu. Zbog ovakvih rezultata Zoricic je naglasio da je neophodno napraviti strategiju sporta.


Podijeli: Facebook Twiter