Zabavno o muško-ženskim odnosima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrti susret festivala smijeha i komedije Zlatni zub u nedjelju je bio rezerviran za predstavu "U zajednickom stanu" zagrebackog kazališta Lectirum. Na kazališne daske poreckog Puckog otvorenog ucilišta predstava je dovela poznatu glumacku ekipu: Zijada Gracica (Marvin), Kseniju Pajic (Jenny), Matiju Prskalo (Fanny) i Mladena Cuturu (Leo).

Poznata imena kazališne scene, najava zanimljive komedije i nedjeljna vecer ucinili su svoje i porecko je kazalište bilo popunjeno. Predstavu nastalu prema djelu Neila Simona na kazališne daske postavio je režiser Zoran Mužic i napravio solidan, pitak i zabavan kazališni uradak koji osim išcekivanja happy enda gledatelju ostavlja i pokoje pitanje za razmišljanje kada je rijec o muško-ženskim odnosima.

U središtu radnje su udovac, pisac Marvin i glumica Jenny, friško rastavljena, koji igrom slucaja i uz malu pomoc svoje prijateljice i brata zapocinju ljubavnu vezu koju žele okoncati brakom.

Drugi brak, kriza srednjih godina, želja za avanturom, ali i sigurnošcu u braku, kao i duhovi iz prijašnjih veza elementi su koji ce naoko jednostavnu pricu zakomplicirati i pritom pružiti priliku za smijeh i razmišljanje "da je svaki put jednako teško kao i prvi put", kako je u jednom trenutku rekao Marvin.

Pricu Marvina i Jenny dodatno su komicnim elementima zacinili Fanny i Leo koji, nezadovoljni svojim bracnim drugovima, nastoje oživjeti ljubavnu avanturu iz mladih dana. Ljubavni zapleti, izmjenjivanje osjecaja i traženje sebe, uz komicne dosjetke i dobru glumu, elementi su koji cine ovu pricu zanimljivom, ali ne previše teškom tako da je jedna od pogodenih predstava za festival komedije.

Zlatni zub nastavlja se u cetvrtak, 8. ožujka, monokomedijom "Ja" poreckog glumca i USB-ovca Glena Stelka u režiji Gordana Gregurovica. Iste veceri stand up show održat ce Elvis Antic.


Podijeli: Facebook Twiter