Zabavno djelo za najmlađe

Marijana Peršić, Andrea Gotovina, Lana Gojak i Rade Radolović (D. MEMEDOVIĆ)
Marijana Peršić, Andrea Gotovina, Lana Gojak i Rade Radolović (D. MEMEDOVIĆ)

Konferencija za novinare u povodu obnovljene predstave Marijane Peršić i Aleksandra Bančića "Ima da te ima" u režiji Lane Gojak i Rade Radolovića, koji i glume u njoj, održana je jučer na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, gdje će se predstava i odigrati.

Predstava "Ima da te ima" je prvi put, kako je rekla ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, odigrana 2003. godine, a potom 2010., a tada su glumili njezini autori Bančić i Peršić, a sada donosi posve novo ruho i nove glumce.

Tin i Tina su brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji... Tin i Tina su sami kod kuće, ne zna se gdje su trenutno roditelji, među njima je malena razlika u godinama i oni provode vrijeme u iščekivanju roditelja, sve to kroz igru, malo se i svađaju te prepričavaju razne zgode.

Lana Gojak i Rade Radolović kazali su da je gušt raditi takvu predstavu, u kojoj ima puno zabave, smijeha i veselja.

- Puno su nam pomogla i djeca, išli smo u vrtić Vjeverica gledati kako se igraju, što rade, a naravno ima i dosta improvizacije i prostora za dodatke, kazala je Lana Gojak, dok je Radolović rekao da je rad na predstavi bio vrlo poticajan i zabavan.

Koreografkinja je Andrea Gotovina, autor glazbe Marijan Jelenić, kostimografkinja i scenografkinja Vesna Šuput, a

oblikovatelj svjetla Dario Družeta.

Premijera je na rasporedu danas u 18 sati, a reprize su na programu 29. siječnja u 9.30 i u 10.30 sati, 30. siječnja u 11 i u 18 sati, te 1. i 2. veljače u 9.30 i u 10.30 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter