Zabavni centar na Campanožu za dužu turisticku sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Realizacijom zabavnog centra na Campanožu, koji nikome ne smeta jer je udaljen od naselja, Medulinu ce se povecati šanse da produži sezonu s tri na barem šest mjeseci te poveca broj gostiju i nocenja. Campanož ce biti magnet koji ce privlaciti velik broj ljudi", rekao je na javnom izlaganju prijedloga UPU-a Campanož, medulinski nacelnik Goran Buic.

Plan obuhvaca zonu zabavnog centra i letjelišta na površini od 70 hektara, od cega na sjevernu zonu prema Medulinskoj cesti, koja je namijenjena ugostiteljsko-turistickoj djelatnosti, otpada 43 hektara, a ostatak na sportsko-rekreacijsku. Izdvojenu zonu cine objekti Agroprodukta gdje je moguca gradnja ugostiteljskih, trgovackih i uslužnih objekata.

Najznacajnija je zona zabavnog centra koja je podijeljena na nocni dio, sa zonom za koncerte i multimedijalnim zabavnim centrom, te na dnevni dio, gdje su planirani aquapark, family park, adrenaline park i golf akademija.

Multimedijalni centar na 4,3 hektara podrazumijeva discoklubove, nocne barove, klubove s raznim sadržajima, kinodvorane. Neki od sadržaja bili bi djelomicno ukopani zbog kako bi se ublažila buka i kako bi se vizualno uklopili u okoliš.



Koncertna poljana uz multimedijalni centar površine od 4,1 hektara mogla bi prihvatiti oko 20 tisuca ljudi. Uz koncertnu zonu bit ce zabavni parkovi. Golf akademija zauzela bi pak površinu od 3,6 hektara, a ako se ne pronade investitor za golf, moguce je u zoni realizirati i neku drugu vrstu aktivnosti, primjerice carting.

U sklopu postojece stancije Marinoni predvida se ugostiteljsko-zabavni sadržaj. U zoni letjelišta planira se padobranski centar, uzletno-sletna staza, aeroclub, hangari...

Cijelo podrucje je bez struje i vode, pa se planira gradnja tri trafostanice te dva procistaca. Ukratko, opcina želi prije traženja investitora prvo pripremiti sve uvjete za gradnju.(Tatjana GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter