Zabavne igre na pulskom kupalištu Stoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Na Gradskom kupalištu Stoja u subotu su se održale zabavne igre u moru i na plaži, u sklopu plivačkog maratona "Cup Stoja 2012" koje je organizirao Plivački kluba Arena. U veselom ozračju i pred brojnom publikom osam tročlanih ekipa za vrijedne nagrade natjecalo se u tri igre - spašavanje utopljenika, mokre majice i potraga za blagom.

Prvo mjesto i panoramski let avionom nad Pulom i njenom okolicom osvojila je ekipa "Bijeli" koju su sačinjavali plivači iz kluba Ponte Rosso iz Trsta. Na drugom su mjestu završili članovi Plivačkog kluba Arena koji su za nagradu dobili tri ulaznice za Adrenalinski park u Glavanima. Treće mjesto zauzeo je "Plavi tim" Triatlon kluba Pula koji je osvojio morsku vožnju na tubama u Medulinu.

Igrači su u subotu imali pune ruke posla. U igri spašavanja utopljenika jedan je član tima morao spasiti druga dva koji su se utapali na udaljenosti od 20 metara od obale, a zatim su u mokrim majicama morali plivati do drugog člana koji je istu majicu morao obući i nastaviti plivati do trećeg.

Nakon ove dvije igre nije se nazirao pobjednik jer je slijedila potraga za blagom gdje su natjecatelji, osim snage i brzine, trebali uključiti i mozak. Zadatak je bio na prostoru kupališta pronaći šest karata i istovremeno izvršavati zabavne zadatke. Tako su primjerice, timovi morali prikupiti 30 različitih potpisa na tijelu jednog člana, a na kraju igre, kad su složili kartu, čekala ih je zagonetka.

Nakon podjele nagrada natjecateljima zabavnih igara i plivačkog maratona od strane organizatora i sponzora, slijedila je cjelodnevna zabava uz muziku, pivo i ćevape. (Piše A. ŠIMIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter