Zabavna glazba struji mu venama

Neven Praštalo
Neven Praštalo

Upravo je izišao spot za pjesmu "Zlatna prašina", najnoviju glazbenu uzdanicu Buzećana Nevena Praštala za koju je tekst napisao Bratislav Zlatanović, dok glazbu i aranžman potpisuje Marin Seko iz Banana banda.

Spot se snimao na slikovitim buzetskim lokacijama, u naselju Paladini na obroncima akumulacije Butoniga, u prekrasnoj Villi Maslini kao i u Konobi Volte u Kozarima, a snimljen je u aranžmanu Heraklo produkcije. U spotu je sudjelovao i Riballta bend koji će i u budućnosti biti Praštalov prateći bend.

Nakon glazbenog prvijenca "Suzama ću plaćati račune" buzetski pjevač Neven Praštalo snimio je pjesmu "Nemam ja srce za bacanje", a zadnja u nizu je "Zlatna prašina", pjesma ljubavne tematike o nesuđenoj ljubavi.

U glazbene vode ozbiljnije se upustio prije dvije godine na poticaj prijatelja, a u prvim glazbenim koracima podržao ga je i Dražen Zečić. Upoznao ga je s glazbenicima koji su mu pomogli da ostvari svoj san i snimi svoju prvu pjesmu.

Neven Praštalo je inženjer strojarstva zaposlen u Cimosu i veliki zaljubljenik u glazbu, posebno u domaću zabavnu i kaže da su njegove pjesme za dušu. Nikada nije svirao niti pjevao u nekom bendu, nije sudjelovao na natjecanjima pjevača amatera. Rado pjeva na feštama na kojim se nađe s prijateljima, a ne krije nadu da će mu pjesma "Zlatna prašina" odškrinuti vrata novih nastupa.

- Zabavna glazba je u mojoj krvi, kaže Praštalo, koji do kraja godine planira izdati još jedan singl, a druge godine početi aktivnije sa nastupima. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter