Zabave počinju Ivanjskim krjesovima na vodnjanskoj Placi

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Program Vodnjanskog ljeta koji Grad Vodnjan realizira s brojnim ustanovama i udrugama, počinje u utorak 23. lipnja svečanim otvaranjem i tradicionalnom paljenjem Vatri sv. Ivana na Narodnom trgu. U sklopu svečanosti otvaranja, koje počinje u 20 sati, održat će se i Plesna revija Istarske županije u organizaciji Društva Naša djeca Vodnjan.

Za ovogodišnju sezonu ljetnih zbivanja u Peroju, Galižani, Barbarigi i Vodnjanu koja traje do konca rujna, isplanirano je više od 50 zasebnih manifestacija i programa. Organizatori su pripremili i novosti poput "Vodnjanske štorije" što će se 31. srpnja i 1. kolovoza održati na Placi. Program je realiziran u suradnji s udrugom Istra Inspirit, čiji će članovi publici objasniti kako je nastao naziv Bumbari za Vodnjance i dočarat joj događaje kad je Vodnjan posjetio austrougarski car Franjo Josip. Glumci će oživiti stare plesove, pjesme i stare zanate s ovog područja.

Ljetno kino namijenjeno djeci održavat će se na glavnim placama Vodnjana, Galižane, Peroja i Barbarige od 7. srpnja do 21. kolovoza. U programu su besplatne projekcije animiranih i igranih dječjih filmova "Pčelica Maja", "Hrabri mališan", "Pinocchio", "Paddinngton bear", "Kraljevstvo izlazećeg sunca" i "Ponyo".

Od atraktivnijih glazbenih imena, posebno za mlađe generacije, valja spomenuti nastup grupe Vatra koji će se održati 4. srpnja na novouređenoj plaži u Peroju. Prvi pak događaj u Peroju je na programu već 27. lipnja, a riječ je o tradicionalnom odbojkaškom turniru na pijesku Martulina cup na istoimenoj plaži.

Galižanska noć 11. srpnja bit će u duhu proslave 50 godina stvaranja i rada poznate grupe Anelidi osnovane u Galižani, na Bumbarskoj fešti 8. kolovoza u Vodnjanu nastupit će Maja Šuput, a na Perojskoj 18. srpnja Lidija Bačić. Fešta od Puži u Galižani na rasporedu je 15. kolovoza. Detaljan program s datumima i satnicom događanja, ali i nizom servisnih informacija za domaću i stranu publiku, može se potražiti i na web stranici Grada www.vodnjan.hr. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter