Zabava u Šijanskoj šumi, biciklijada, izložbe...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 1. do 6. svibnja u Puli ce se raznim programima obilježiti Praznik rada, Dana oslobodenja Pule i Dan Grada Pule.

Program zapocinje u utorak 1. svibnja polaganjem vijenaca na spomen plocu palim radnicima 1920. godine na Portarati. Nakon prigodnog programa startat ce Pulska biciklijade s ciljem u Šijanskoj šumi.

Tamo je pak predviden bogat cjelodnevni zabavni program te tradicionalna podjela 2.500 porcija graha za što ce se pobrinuti agencija "Avenue". Za zabavu ce se pobrinuti Night express, Deana Bakic, zbor Zaro, brojni KUD-i, plesne grupe i mažoretkinja. Za one "sportski" nastrojene održat ce se turnir u pljockanju, povlacenje konopa i nogometni turnir, dok su za najmlade organizirane lutkarske predstave i djecja igraonica. Puljanka ce ovim povodom donirati 2.500 boca vode.

U srijedu 2. svibnja dodijelit ce se nagrade za najbolji informaticki rad osnovnih škola "Pula moj grad - pogled u buducnost" dok ce se u parku Monte Zaro obilježiti EU projekt "Infiore". U cetvrtak, 3. svibnja, organizira se takozvani "Djecji dan" zbog niza kulturno-zabavnih programa u kojima ucestvuju polaznici vrtica te ucenici osnovnih škola.

Zagrebacka banka je financijski podržala otvaranje novog ulaza u tunelsko sklonište "Zerrostrase" koji ce se otvoriti u petak 4. svibnja. Istog dana, koji je nazvan "Danom izložbi" otvorit ce ih se citav niz poput "110 godina Arheološkog muzeja Istre", foto izložbe "Japan - godinu dana nakon stradanja" i "Antun Motika - izbor iz donacija X".  Istog ce dana uvecer u INK-u koncert ce, za 30 godina karijere, održati Bruno Krajcar. Na sceni ce mu se pridružiti Josipa Lisac i Oliver Dragojevic te brojni drugi gosti.

Dan Grada Pule, 5. svibanj, zapocet ce polaganjem vijenaca, nastavit ce se u plesnom tonu na Forumu, a Svecana sjednica Gradskog vijeca i urucenje javnih priznanja Grada Pule održat ce se u Istarskom narodnom kazalištu s pocetkom u 11 sati.

Medu ostalim programima, od 3. do 5. svibnja, izdvojimo izložbu cvijeca "Florija" koja ce se na Giardinima održati u organizaciji udruge "Ideja Lux". (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter