Zabava se nastavlja uz glazbu, predstave i izložbe

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Drugi vikend prosinca i trajanja manifestacije "Prosinac u Puli" donosi već danas jutarnju sajamsku i gastro-ponudu na pulskoj tržnici u sklopu manifestacije "Mirisi i okusi Markata", dok će se na prvom katu održati prigodna izložba gljiva uz degustaciju gljivarskog lonca.

Modna revija i Rocktgarata

Subotnju večer će obilježiti modna revija u Circolu "Pula Fashion Christmas Night" s početkom u 2030 sati te širok spektar glazbenih programa - od "Večeri tradicijske glazbe i plesa" KUD-a Uljanik i gostiju u INK-u s početkom u 19 sati, The Beatles Revival banda na Rocktarati koji počinje u 20.30 sati pa sve do rođendanske proslave Shipyard Puba i Susreta generacije u Uljaniku koja započinje u 23 sata.

Nedjelja će započeti kod fontane u Ciscuttijevoj paljenjem druge adventske svijeće, a ove nedjelje taj će događaj popratiti Talijanska nacionalna manjina i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić.

Tjedan koji je pred nama donosi, uz mnogobrojne svakodnevne zabavne programe na Giardinima i Čarobnoj šumi, pregršt zabave na klizalištu na Verudi, radionice i čitaonice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te predstave u Istarskom narodnom kazalištu i "Advent u Katedrali" uz Bruna Krajcara i Terezu Kesoviju 13. prosinca u 20 sati te Koncert studenata Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Predavanje u zvjezdarnici

Izložbe će obilježiti kraj tjedna - u suradnji Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i JU Pula Film Festival, a u povodu obilježavanja 65. obljetnice Pulskog filmskog festivala, pripremljen je prigodan kalendar za 2018. godinu čije će se predstavljanje, uz otvorenje izložbe radova, održati u Kinu Valli 15. prosinca u 12 sati, dok će se u Galeriji Luka održati tradicionalna skupna izložba članova HDLU Istre, a u Galeriji Uliks samostalna izložba Roberta Paulette: "Fraktal 5b" (15. prosinca u 20 sati). U Zvjezdarnici na Monte Zaru 15. prosinca u 18 sati održat će se izložba i predavanje o radu i dostignućima članova Astronomskog društva "Istra" Pula u proteklih 44 godine. Na Rocktarati u petak 15. prosinca u 20.30 sati održat će se koncert Dino Dvornik tribute. Sveta Lucija obilježava se 13. prosinca i njoj u čast u središnjoj knjižnici održat će se prigodni koncert s početkom u 18 sati.

Cjelokupni program i satnice održavanja pojedinih programa mogu se pronaći na mrežnoj stranici prosinacupuli.hr. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter