Zabava po domace i piknik s fažolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Praznik rada u Porecu je proslavljen na uhodan nacin - feštom na gradskom kupalištu. Program je odraden po oprobanoj špranci - lokalne snage za zabavu i malo rekreacije. Dan je otvoren bocarskim turnirom, a nastavio se odbojkom na pijesku, te turnirima u briškuli i trešetama. Uz nekoliko štandova s hranom i picem, s kojih je prolaznike mamilo brdo naslaganih lepinja za cevape, nije nedostajalo ni glazbe i zabave.





Proslave Prvog maja nema bez besplatnog fažola, a dijelili su ga gradonacelnik Edi Štifanic i predsjednik vijeca Edidio Kodan, uz mlade snage lokalnog IDS-a. Neki su rekreaciju odradili uz malo plesa, vožnju biciklom ili nordijskog hodanja, a nakon toga glad na svježem zraku mogla se utažiti roštiljem i fritulama - i tako sve do vecernjih sati.

I Buzecani su proslavili Praznik rada budnicama limenih glazbi, krjesovima i piknicima, bez sindikalni parola, ali uz besplatan grah. Paljenje krjesova noc uoci 1. svibnja, dugogodišnja je tradicija istarskog sjevera. Samo ih je u buzetskoj kotlini ove godine zapaljeno desetak.



Izuzmu li se poruke s majica kojima su clanovi Mjesnog odbora Buzet - Stari grad, šestu godinu za redom docekali svoje goste na pikniku ispod Baštiona, prekrasnom vidikovcu povijesne jezgre, prvomajska druženja i ove su godine prošla bez politiziranja. Lani su na majicama ispisali "Grah i pivo i Tito bi uživo", a ovogodišnja im je parola ipak bila politicki "osvještenija"; Franjo -strah, Jaca- krah, Zoki - grah.

Cjelodnevni piknik i besplatni grah privukli su u buzetski stari grad brojne domace posjetitelje strane goste smještene u okolnim hotelima. (V. HABEREITER, G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter