Zabava od šamara do ezoterije

Hladno pivo na pulskom Kaštelu (M. ANGELINI)
Hladno pivo na pulskom Kaštelu (M. ANGELINI)

Došavši izravno s puta iz crnogorskog Cetinja gdje su se ovog vikenda premijerno predstavili tamošnjoj publici, Hladno pivo je preksinoć na dobro popunjenom pulskom Kaštelu pred 700-tinjak dobro raspoloženih posjetitelja održalo uspješan dvosatni koncert. Kolikogod zbog silnog iskustva znao gotovo automatizmom držati pozornicu i komunikaciju s publikom, prekjučer je frontmen Mile Kekin u više navrata bio iskreno zatečen odličnim prijemom stotina naguranih obožavatelja, a jednom fanu dao mikrofon da bi ovaj zbog iznimno sugestivnog repanja oduševio Kekina koji je odmah potrčao i za nagradu mu donio svoje pivo.

Odmah od uvodnog "Šamara" do posljednje "Ezoterije" i odjavne Tustine "Kad sunce opet zađe", publika sastavljena od obitelji s malom djecom do tinejdžera i bitno starijih fanova, glasno je i u stih pratila jednako dobro raspoloženog pjevača. I ovaj se put pokazalo da je Hladno pivo prije svega koncertni bend, zbog kojih vrijedi ponoviti nedavne Kekinove riječi u intervjuu ovom listu: "Smisao rock'n' rolla je u tom izvođenju uživo i dok god budem imao snage i energije, putovat ću u kombiju; ne vidim sebe kao nekog velikog studijskog umjetnika".

S novog, pak, albuma koji treba izaći u studenom, izveli su tri pjesme ("Na ovim prostorima", "Messi" i "Imam majicu"), a sudeći prema ovim udarnim 'prethodnicama', unatoč relativno dobrom preksinoćnjem prijemu pulske publike, novi album u odnosu na glazbene dosege dosadašnjih studijskih izdanja ne obećava previše.

Uz brojne hitove iz 25-godišnje karijere ("Pjevajte nešto ljubavno", "Pravo ja", "Ne volim te", "Zimmer frei", "Fur immer punk", "Nije sve tako sivo", "Pijan", "Pitala si me", Konobar"…) vrhunci koncerta bili su za izvedbi pjesama "Superman" i "Samo za taj osjećaj". (Z. ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter