Za zgradu Arene nitko se nije javio

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Do 13. veljače nitko nije uplatio pet posto vrijednosti nekretnine koju cilja kupiti, a niti se jučer itko javio na prvu javnu dražbu za prodaju zgrade na rivi koja je u vlasništvu Arena Modne kuće d.o.o. u stečaju. Rekla nam je to Marija Ružić, stečajna upraviteljica u toj tvrtki, te najavila da će ta nekretnina biti ponovno ponuđena na prodaju krajem ožujka, po istoj cijeni kao i jučer. Kako je pojasnila, iako nitko nije pristupio dražbi, bio je popriličan broj zainteresiranih koji su došli pogledati nekretninu na rivi.

Najtraženije nekretnine u prizemlju

- Više je bilo domaćih nego stranih interesenata. Skladišta nikog nisu zanimala, a najveći su interes polučile nekretnine u prizemlju pored obale. Riječ je o poslovnim prostorima gdje je sada trgovina antikviteta i gdje je nekad bila poslovnica banke, iznijela nam je Ružić.

Nedavno nam je izjavila i da prodaja zgrade dolazi nakon što su razlučni vjerovnici OTP banka, Grad Pula i Croatia osiguranje, a već od ranije i Veneto banka, odlučili da se zgrada prodaje ne kao cjelina, već po dijelovima, odnosno etažama. No, istodobno je pokrenut parnični postupak radi pobijanja upisa hipoteka u korist dijela bivših radnika čime se žele stvoriti uvjeti za ravnomjerno namirenje svih vjerovnika.

Zgrada se prodavala u deset dijelova

Zgrada na rivi se prodavala u deset dijelova, od kojih je najskuplja takozvana 12. etaža, veličine 893 četvorna metra, koja se nudila za oko 3,4 milijuna kuna (492 eura po četvornom metru). Riječ je o radionici, strojarnici i dva skladišta. Druga najskuplja je takozvana 11. etaža, veličine 654 četvorna metra, koja se nudila za 3,1 milijun kuna. Najjeftinija je pak bila takozvana 4. etaža, veličine 31,3 četvorna metra, koja se nudila za 177 tisuća kuna. Ukupno je bilo ponuđeno 3.758 četvorna metra za 18,6 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 5.000 kuna (644 eura) po četvornom metru.

Stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin nam je nedavno pojasnila da će dobivenim novcem od prodaje zgrade ili njezinih dijelova, namiriti razlučne vjerovnike te očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike. Među ovim potonjima su sigurno najogorčenije na sadašnju situaciju radnice koje su svojevremeno odlučile uplaćivati internu štednju te su izdvajale dio plaće za fond uzajamne pomoći. Navodno je po toj osnovi stvorena financijska rupa od šest milijuna kuna jer je ta interna štednja radnica nenamjenski potrošena, a zbog čega je i pozvana policija da utvrdi trag novca. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter