Za "zeleno-žute" nima Splita do Splita

Splićanin u Istri 1961 - Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Splićanin u Istri 1961 - Ante Batarelo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Eh, da je više splitskih klubova u Prvoj HNL… Treneru Igoru Pamiću zacijelo se osmijeh razvuče od uha do uha kad na kalendaru ugleda da slijedi gostovanje u Splitu.

Kad Istra 1961 zareda s prvenstvenim porazima, a takav je upravo i sad bio slučaj, najsigurniji način da se niz prekine jest gostovanje u gradu pod Marjanom. Je li riječ o Hajduku ili Splitu, "zeleno-žutima" je svejedno. U torbe u povratku, uz mokre dresove, ubace i sva tri boda.

U nešto manje od godinu dana pulski je prvoligaš u pet navrata gostovao u Splitu i u četiri je navrata pobijedio. Po dva su puta kiselih lica s travnjaka odlazili nogometaši Hajduka i Splita. Nedjeljni ogled u Parku mladeži samo je potvrdio pulsku uspješnost u Splitu. Momčad Igora Pamića upisala je treću gostujuću pobjedu u ovom prvenstvu i sad Istra 1961 baš sa Splitom tvori tandem koji na prvoligaškoj ljestvici "sjedi" između izjednačene četvorke na vrhu i četvorke koja zatvara Ligu 10.

Samo, za razliku od kluba braće Žužul koji je u pojačanja ovoga ljeta uložio silan novac, Puljani su ponovno afirmirali mlade, široj javnosti nepoznate igrače, uz ponekog starosjedioca ili povratnika. Među potonjima je i splitski veznjak u redovima Puljana, Ante Batarelo. Sa suigračima je skoknuo do rodnoga grada, sjajnim nastupom doprinio pobjedi i potom se vratio u Pulu. Ovoga puta nije ostao još malo u Splitu, iako su pulski igrači jučer imali dan odmora. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter