Za zdraviju prehranu mališana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za polaznike djecjih vrtica "Pjerina Verbanac" u Labinu te podrucnih odjeljenja u Vinežu, Raši i Rapcu od pocetka ove pedagoške godine hrana se priprema u potpuno novoj kuhinji u centralnom vrticu na Katurama - završetak adaptacije svecano je obilježen u subotu u povodu Dana djeteta.

Rijec je, kako je istaknula ravnateljica Irene Smokovic, o važnom koraku k primjeni HACCP-a, sustava za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane.

Radovi, koje je ljetos izveo labinski Maling, vrijedni su 418 tisuca kuna, a financirani su iz gradskog proracuna, odakle je od preklani, otkako traje uvodenje HACCP-a, odvojeno još oko 480 tisuca kuna za sitni inventar i opremu.

- I dosad smo, iako s 37 godina starom kuhinjom, medu istarskim vrticima bili prepoznatljivi po kvalitetnoj prehrani, rekla je Smokovic.

Hvaljene kuharice, zadovoljne novim uvjetima, napomenule su da dnevno pripreme oko 300 obroka. Jedino potpicansko odjeljenje kuha zasebno.


Podijeli: Facebook Twiter