Za zabavu su dovoljni - dobro društvo i dobra glazba

Radio Aktiv na Portarati (D. ŠTIFANIĆ)
Radio Aktiv na Portarati (D. ŠTIFANIĆ)

Ovogodišnji Bezalkoholni koncert, sedmi po redu, održan je u petak navečer na Portarati, uz zvuke pulskog benda Radio Aktiv. Koncert je pohodila mlada, ne odviše brojna publika, među kojom je bilo tinejdžera, nešto starijih, ali i osnovnoškolaca u pratnji roditelja. Umjesto alkoholnih pića, posjetiteljima su se besplatno nudili voda, pašareta i fanta. Cilj je, kako su nam na licu mjesta izjavile pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci i Varja Bastijančić, predsjednica udruge Institut, prenijeti mladima poruku da su za dobru zabavu dovoljni dobro društvo i dobra glazba, a ne razni stimulansi i opijati.

Stoga su se posjetiteljima na jednom štandu, u suradnji s Policijskom upravom istarskom i Županijskim zavodom za javno zdravstvo, nudili edukativni materijali u kojima se ukazuje na štetnost konzumacije raznih opijata, ali i opasnost od seksualnih predatora i nasilnika koji vrebaju s interneta.

Pokretač projekta je udruga Institut, no u organizaciju je uključen i Grad Pula, a od ove godine i gradski Savjet mladih. Koncert je priređen u povodu Međunarodnog dana mladih koji se obilježava od 1999. godine. Ujedinjeni narodi definirali su ovaj datum kao znak izuzetne svijesti o potrebama mladih. Prema definiciji UN-a, mlade osobe stare su između 15 do 29 godina i čine skoro petinu čovječanstva. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter