Za vikend u Uljaniku 20 bendova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da je sve spremno za osmi festival Viva La Pola!, potvrdio je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u hladovini dvorišta Rojca organizator Zlatko Gotovac.

- Festival je opravdao ocekivanja pa evo još jednog izdanja, zadovoljno je konstatirao, dok je procelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic pohvalio organizatore "koji muku muce u ovoj besparici i ne odstupaju ni milimetra u svojim ciljevima". U klubu Uljanik u dvije veceri, u petak i subotu, nastupit ce cak 20 bendova.

- Napravili smo dobar program, ima velikih imena, kao i bendova u usponu, kazao je Gotovac napomenuvši da festival slavi i velica tradiciju alternativne glazbe za koju je Pula vezana.

Spomenuo je nastup Valtera Kocijancica, clana bivših rijeckih Parafa, koji na festival stiže s grupom Les Mandrills i novim materijalom. Podsjetio je da je Kocijancic zadnji put s Parafima u Puli nastupio još 1978. na koncertu s grupom Problemi i ostao impresioniran kako je Pula tada zbiljski živjela novi val.

Da Pula i danas živi tu alternativu, Gotovac je potkrijepio spominjanjem i drugih festivala poput Monteparadisa ili Seasplasha koji su, podsjeca pak Moris Žikovic, viši referent za razvoj civilnog društva i gradske manifestacije u Lukšicevom odjelu, svi potekli iz Rojca kao i osam pulskih bendova koji ce nastupiti na Viva La Pola!

Pulski bendovi, i to Metanoia i Mortal Divinity, otvorit ce obje veceri festivala, a važno je napomenuti da, kao i uvijek na Viva La Pola!, pocinje se tocno na vrijeme. Vrata kluba Uljanik otvaraju se u 18.30, a prvi bendovi krecu sa svirkom u 19 sati.

Od jacih imena Gotovac, osim Kocijancica i Les Mandrillsa, istice i srpske Six Pack i Gobline, zatim veliku atrakciju Brkove, pa veterane hrvatske scene Kawasaki 3P ciji su clanovi nastupali u bendovima kao što su Hladno pivo ili Pips Chips & Videoclips, a na repertoaru imaju i pjesmu o našem Mati Parlovu. Kawasaki 3P ce zatvoriti festival, nakon cega slijedi after party s Filipom Motovunskim.

Cijeli festival bit ce u znaku podrške dragom prijatelju Branku Crncu Tusti, koji se i dalje bori s bolešcu, te ce dio zarade od festivala ici za njegovo lijecenje.


Podijeli: Facebook Twiter