Za vikend se otvara peti izlaz s rotora u Šijani

Peti izlaz s rotora bit će spreman do vikenda (M. ANGELINI)
Peti izlaz s rotora bit će spreman do vikenda (M. ANGELINI)

Ovog vikenda, u subotu navečer ili najkasnije u nedjelju, za promet će se otvoriti i peti, posljednji izlaz s novog kružnog toka u Šijani na ulazu u Pulu, onaj koji vodi prema Kauflandu.

Nakon što su prije mjesec dana otvorena četiri izlaza, što je uvelike olakšano prometovanje Pulom, ovog vikenda konačno će se otvoriti i onaj najvažniji, koji preko Šijane grad povezuje s izlazom/ulazom iz grada te industrijskom zonom u Šijani.

- Definitivno će peti krak biti otvoren prije 15. kolovoza i Velike Gospe. Vjerujem da ćemo uspjeti otvoriti ga za promet u subotu, odnosno nadam se tome, iako ima još puno posla. U svakom slučaju, ako ne u subotu, onda će cijeli rotor biti otvoren za promet u nedjelju, ali ovog vikenda sigurno, kaže Ivan Davidović, predstavnik pulske ispostave Hrvatskih cesta koje su investitor projekta vrijednog 50 milijuna kuna.

Davidović ističe da će uz peti krak novog kružnog toka biti zgotovljen i pješački pojas, čije je asfaltiranje započelo, pa će i mnogobrojni stanovnici Šijane koji su se dosad žalili zbog nemogućnosti pješačenja do trgovačkih centara puno lakše po namirnice.

- Nakon vikenda ostat će nam još izgradnja vodovodne mreže u Mutvoranskoj ulici, što je dio ovog projekta, ali nećemo to raditi dok ne završi turistička sezona. Točnije, radovi u Mutvoranskoj ulici, zajedno s raskrižjem kod Kauflanda, započet će 10. rujna i biti zgotovljeni do kraja rujna. Usporedo će Grad Pula izgraditi novu javnu rasvjetu u toj ulici, pojašnjava Davidović. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter