Za vikend oprez, očekuje se obilna kiša

(Arhiva)
(Arhiva)

Prema prognozi meteoroloških službi ovaj vikend na području Sjevernog Jadrana - Istarske županije od subote u popodnevnim satima, u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju, očekuje se kiša koja lokalno može biti vrlo obilnih količina i jaki jugozapadni vjetar. 

Stožer civilne zaštite Istarske županije, gradski, općinski stožeri, službe i komunalna poduzeća Istarske županije spremna su za moguće intervencije na spašavanju ljudi, životinja i imovine. 

Stožer civilne zaštite Istarske županije savjetuje građanima dodatan oprez radi mogućih velikih količina padalina, mogućnosti poplava koje mogu ugroziti imovinu i ljudske živote. 

Savjetuje se građanima:

- osobito u predjelima gdje se skupljaju velike količine vode da poduzmu radnje u okviru mogućnosti kako bi zaštitili stambene i gospodarske objekte od prodora vode,

- da se ne kreću prometnicama bez osobite potrebe za vrijeme nevremena,

- da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje se zadržava voda, iznad šahtova za vodu, ispod stabala i na nedozvoljenim mjestima,

- da vlasnici plovila dodatno provjere vezove svojih plovila,

- da prate obavijesti putem radija i elektronskih medija

- da o mogućim zapažanjima i informacijama o opasnosti obavijeste nadležne službe na brojeve telefona Centar 112, Vatrogasci – 193, Policija – 192 i Hitna medicinska pomoć - 194.


Podijeli: Facebook Twiter