Za vikend kratko osvježenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosadašnji razvoj vremenskih prilika u Istri jasno pokazuje da nam vrlo vjerojatno slijedi još jedna sušna godina s dugotrajnom sušom koja bi se nakon proljeca mogla nastaviti u još sušnijem ljetu.

Do dolaska pravog ljeta i visokih ljetnih temperatura zraka treba još malo strpljenja, trebat ce proci barem još nekoliko promjena vremena u kojima bi nakratko trebalo osvježiti, ali i pasti barem još nekoliko kiša koje bi ublažile trenutne prijetnje nestašice vode u ljetnim mjesecima. Prva takva promjena ocekuje se za vikend.

Nakon toplog i suncanog vremena u subotu se ocekuje postupno i brzo prolazno naoblacenje pri cemu bi u noci na nedjelju trebalo pasti i nešto kiše.

Više kiše ocekuje se u sjevernim podrucjima Istre gdje su moguce i kratkotrajne grmljavine. Najznacajnije od svega je to da ce vec u nedjelju na ovom podrucju zapuhati jaka bura uz znacajan pad temperatura zraka. Uz buru i oblaci ce brzo nestati pa se vec u nedjelju ocekuje razvedravanje, ali uz vjetrovito i svježe vrijeme.

Tijekom iduceg tjedna ponovo nas ocekuje suho, suncano i ugodno vrijeme. Temperature zraka ce i dalje biti nekoliko stupnjeva niže od ovih koje bilježimo posljednjih dana ovog tjedna, nadajmo se ne zadugo.

Ljeto i ljetne temperature su nam sve bliže pa bi vrlo uskoro mogle dostici granicu od 30 stupnjeva.


Podijeli: Facebook Twiter