Za vikend Histria classic od Buzeta do Novigrada

Oldtimeri u Rovinju (A. POKRAJAC)
Oldtimeri u Rovinju (A. POKRAJAC)

Promenadom oldtimera po rovinjskom starom gradu tamošnji Oldtimer klub najavio je deseti reli Histria classic, koji organizira sa zbratimljenim klubom Ruote del Passato iz Pordenonea.

Od početka je Histria classic "sveistarski" međunarodni susret vlasnika oltimera, ali je Rovinj u svim rutama nezaobilazna postaja ovog po mnogočemu jedinstvenog eventa, zbog čega je i izabran za najavu ovogodišnjeg relija.

Na jubilarnom reliju očekuje se 60-ak posada iz Italije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske, od kojih većina dugi niz godina redovito sudjeluje na ovom natjecanju, uvrštenom u europski kalendar oldtimer susreta. Okupljanje počinje sutra u Buzetu, gradu oktana, iz kojeg se kreće zadnjih godina. Start je u subotu u 9 sati ispred hotela Fontana.

Ovogodišnja trasa je dugačka 150 kilometara, a vozi se od Buzeta preko Kotla, Boljuna, Paza, Labina, Karojbe, Višnjana, Tara, Funtane i Bala do Rovinja, gdje se prvo vozilo na Trgu maršala Tita očekuje oko 18 sati. Vlasnici oldtimera će prenoćiti u hotelu Eden, a u nedjelju ujutro održati će se tradicionalna izložba starih vozila na trgu.

Kolona potom kreće na turističku vožnju do Poreča, a podjela nagrada bit će u novigradskoj marini. Osim priznanja najboljim posadama, organizatori su predvidjeli i nagrade za svakog sudionika, kao i za najvjernije natjecatelje. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter