Za vikend cišcenje šumica Lungomare i Drenovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove subote i nedjelje u organizaciji mjesnih odbora Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac te rekreativaca, uz potporu Grada Pule i brojnih sponzora, održat ce se 4. eko-akcija uredenja šumica Lungomare i Drenovica te atletska utrka Vivicitta'.

Cilj je urediti i koristiti predivne pulske šumice te trcanjem i pješacenjem obilježiti proljetnu eko-akciju.

- Moramo biti zahvalni mjesnim odborima Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac koji bude ekološku svijest i ulažu veliki trud da urede pulske šumice, a usto imamo i dvije utrke koje okupljaju veliki broj sudionika, pohvalio je organizatore gradonacelnik Boris Miletic na prijemu povodom manifestacije.

Kako je izvijestio koordinator akcije Stevo Muidža, eko-akcije su prerasle u tradiciju mnogih zaljubljenika u prirodu koji su prije cetiri godine od, kako je rekao, džungli bez šetaca stvorili uredene šumice koje pohode stotine Puljana svih uzrasta.



Istaknuo je pritom veliku potporu Grada i Herculanee, mnogobrojnih rekreativaca i sponzora koji se ukljucuju u akciju za koju je bilo potrebno 60 tisuca kuna. Prema predvidanjima, na subotnjoj utrci stazom Lungomare ocekuje se 300 natjecatelja, od toga 150 djece, a jednak broj ocekuje se i dan kasnije na stazi Drenovica.

- Nekad se Lungomareom šetalo samo uz cestu, a danas kroz uredenu šumicu možete susresti sve uzraste. Ovo je prva faza ovogodišnjeg cišcenja, na jesen slijedi nova akcija i smatramo da smo, od kada smo krenuli prije cetiri godine, ostvarili veliku pobjedu Puljana nad zapuštenom šumom, rekao je Ivan Lasic, predsjednik MO-a Sv. Polikarp-Sisplac.

Lungomare ce se cistiti u subotu od 8 do 11 sati, uz brojne sportske manifestacije. Djecja utrka startat ce u 11 sati, a promotivno trcanje stazom dugom cetiri kilometra u 11.10 sati.

U meduvremenu ce se u nadmetanju okušati bocari, zabavni program povjeren je plesnoj skupini, a nogometni ucenicima škola Stoja i Vidikovac te NK Pula ICI-ju. Juniorsku utrku održat ce i konjicki klub Paradiž, koji ce svoj djeci i zainteresiranima omoguciti razgledavanje i jahanje konja, a isto je na programu i u nedjelju u Drenovici, gdje djecje utrke startaju u 10.50 i 10.55 sati, a Vivicitta' u 11.10.

Ozren Rnjak, prvi hrvatski prvak u maratonu i predsjednik društva sportske rekreacije Maraton-Uljanik, najavio je dolazak na nedjeljnu utrku najboljih trkaca iz Hrvatske. Usto, medu 70-80 vec prijavljenih trkaca bit ce ih dosta iz Njemacke, Austrije, Slovenije i Italije pa se ocekuju uzbudenja na stazi dugoj 3,3 kilometra na kojoj ce se trcati tri kruga.


Podijeli: Facebook Twiter