Za vikend biciklističke utrke, vozači usporite!

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Ovaj vikend, od 15. do 17. ožujka, na istarskim prometnicama održava se tradicionalna međunarodna biciklistička utrka ''Istarsko proljeće'', na kojoj se očekuje 200-ak natjecatelja i uz njih prateće osoblje i osiguranje, izvijestila je PU istarska najavljujući da će zbog nje biti ograničenja u prometu.

Biciklistička utrka održat će se po etapama: prva etapa 15. ožujka na itinereru Poreč – Pazin – Žminj – Labin, druga etapa 16. ožujka na itinereru Vrsar – Rovinj – Žminj – Kršan – Paz – Buzet – Motovun, te treća etapa 17. ožujka na itinereru Pazin – Poreč – Brtonigla – Umag.

Na predviđenim ciljevima biciklističkih etapa u Starom gradu Labinu, u Starom gradu u Motovunu te u naselju Katora u Umagu promet vozila privremeno će se ograničiti i zatvoriti za sva vozila najmanje sat vremena prije dolaska i sat vremena nakon završetka biciklističke utrke, odnosno proglašenja pobjednika te uklanjanja svih znakova i zapreka postavljenih rad održavanja biciklističke utrke.

Zbog održavanja biciklističke utrke povremeno će se zatvarati dionice cesta neposredno prije i za vrijeme prolaska biciklistista te se pozivaju vozači na povećani oprez i strpljenje. Policija pozivamo vozače i sve druge sudionike u prometu da uspore, a po potrebi i zaustave vozila do prolaska biciklista te da poštuju upute i zapovjedi policijskih službenika i redara na trasi. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter