"Za veselje u Novem litu" - nova pjesma Serđa Valića


"Za veselje u Novem litu" naziv je nove, prigodne, novogodišnje pjesme popularnog istarskog pjevača i radijskog voditelja Serđa Valića koja će se na radio postajama pojaviti uoči blagdana. Kako ističe Valić, on je u ovom novom projektu snage udružio s velikanima istarske kante i svirke. To su: Mladen Buić, Slavko Celija, Denis Diković, Milio Fonović Lemešić, Dario Grgorović, Milan Milotić, Mladen Radolović, Ive Škuflić Brico, Pere Škuflić i Renato Špada.

- Svaki od njih u pjesmi će, koja je zapravo jedna vesela istarska novogodišnja čestitka, otpjevati jedan stih i tako dati svoj obol, kaže Valić.  

Autor teksta pjesme je Josip Bilić Gašpar, aranžman potpisuje Mladen Radolović, a ton majstori su Mauro Giorgi i Dean Kolić.

- To je svojevrsna čestitka Istri i cilen svitu za Božić i Novo lito, želimo im "sriće i zdravlja…. neka Novo lito bude nova forca za sve ljude, da se ljube i štimaju sada i na kraju!", kaže Valić citirajući stihove pjesme.

Pjesmu će Valić zajedno sa svim kantadurima premijerno izvesti uživo na nastupu koji će održati sutra u 19 sati u Selini, na blagdan Svete Lucije, zaštitnice ovog mjesta kraj Svetog Lovreča. Najavljujući dobru istarsku kantu, kaže da tamošnji domaćini pripremaju i "kapuz z vovcon" jelo koje tradicionalno kuhaju za ovu svetkovinu, a neće nedostajati ni plesa i dobre zabave. 

Slijedi pulska premijera u sklopu programa Prosinac u gradu na Badnjak u jutarnjim satima na merkatu. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter