Za Valkane jedna ponuda, za Stoju ni jedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na natjecaj za koncesiju na gradskim kupalištima Stoja i Valkane pristigla je tek jedna ponuda, i to ona za Valkane koju je dao Enes Ibrahimovic, odnosno njegova tvrtka Centar 2004. Ponuda je otvorena u srijedu u prostorijama Odjela za komunalni sustav i imovinu pred troclanom komisijom koja je zakljucila da je ponuda valjana te da ima svu potrebnu dokumentaciju.

Prema daljnjoj proceduri, ponuda ce se proslijediti povjerenstvu za odabir najpovoljnijeg ponudaca koje ce odluku donijeti kroz mjesec dana, a potom ce o njoj odlucivati Gradsko vijece. Natjecaj je bio raspisan koncem sijecnja, a sve u svrhu gospodarskog korištenja plaže.

U koncesiju se na Valkanama, podsjetimo, daje samo pomorsko dobro ukupne površine 13.917 kvadrata. Onaj tko dobije koncesiju dobit ce pravo na obavljanje sportsko-rekreacijskih djelatnosti, iznajmljivanje rekvizita za plažu te bavljenje ugostiteljstvom i trgovinom. Koncesija se daje na 15 godina. Pocetni iznos za koncesijsku naknadu je pet kuna po cetvornom metru, a promjenjivi dio tri posto od prihoda. Prema natjecaju, plaža se nece smjeti ogradivati i nece se naplacivati ulaz.

Komentar na otvaranje ponuda za dodjelu koncesija za gradska kupališta zatražili smo od Arsena Brajkovica, poduzetnika koji je u više navrata tvrdio da je dodjela koncesije protuzakonita buduci da je on vec koncesionar Valkana te da to potkrepljuje dokumentacija, odnosno ugovori koje posjeduje.

Grad Pula, podsjetimo, njegove je tvrdnje demantirao tvrdnjom da su ugovori poništeni i kao takvi nevažeci. Brajkovic nam je jucer rekao da je vec podigao tužbu za taj slucaj te da ce sudska presuda pokazati tko je bio u pravu. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter