Za uzgoj trave kazna rad za opce dobro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Denis Šalic (29) iz Rovinja u cetvrtak je na Županijskom sudu u Puli pred sudskim vijecem kojim je predsjedala sutkinja Marija Budimir nepravomocno osuden na 6 mjeseci zatvora, odnosno 60 dana rada za opce dobro na slobodi.

Proglašen je krivim jer je od sijecnja do 22. srpnja 2009. u Ulici Polari u Rovinju u blizini svoje kamp-prikolice prvo u posude zasadio 20-ak sjemenki indijske konoplje, a zatim je 9 biljaka presadio u zemlju i nastavio ih zalijevati.

Optužnica ga je teretila da je uspio uzgojiti 8 biljaka visine od 55 do 136 centimetara te da je od njih uspio dobiti ukupno 78 grama zelene biljne materije koja je sadržavala više od 0,3 posto tetrahydrocannabinola, tvari koja se nalazi na popisu opojnih droga.

Šalic je osloboden placanja sudskih troškova, no morat ce nadoknaditi troškove psihijatrijskog vještacenja u visini od 2.927,4 kune. Kaznu ce morati odraditi u roku od godine dana.

Sutkinja je obrazložila da je Šalicevo priznanje pri uhicenju bilo, medu ostalim, olakotna okolnost kod donošenja presude. Kako je rekla, za ovakva kaznena djela predvidena je kazna zatvora od 3 do 15 godina.


Podijeli: Facebook Twiter