Za uređenje porečkih plaža iz ministarstva 800.000 kuna


Gradska plaža u uvali Sveti Martin i plaža u uvali Peškera dvije su porečke plaže za čije je uređenje Ministarstvo turizma odobrilo gotovo 800.000 kuna bespovratnih sredstava. Za uređenje sjeverne gradske plaže u uvali S. Martin odobrena je bespovratna potpora u iznosu od 377.700 kuna, dok je za uređenje plaže u uvali Peškera odobreno 400.000 kuna što čini tek dio ukupnih predviđenih ulaganja na tom strateškom i atraktivnom djelu Poreča.

Naime, za njenu izgradnju i uređenje te stavljanje u turističku funkciju, s obzirom na to da je trenutno veći dio plaže neiskorišten, potrebna su ulaganja od oko milijun i 690.000 kuna. Predviđeno je uređenje pješačke i biciklističke staze uz obalu, čime će se napokon ostvariti kontinuirana pješačka komunikacija od centra grada sve do Picala i dalje. Uz to, planirano je i uređenje pristupa moru i plaži, čime će plaža na Peškeri ostvariti potencijal koji ima zahvaljujući izuzetnoj atraktivnosti i frekventnosti lokacije.

Sredstva za plažu u uvali Sveti Martin tražena su retrogradno za ulaganje koje je napravljeno u 2015. godini, a odnosi se na uređenje obalnog dijela sjeverne plaže za potrebe kupača. Tom je prilikom plaža nasipana oblucima, izgrađena je rampa za invalide, uređena šetnica popločena je tlakovcem, postavljene su svlačionice i tuševi, napravljen  je teren za odbojku na pijesku, pješčanik za

djecu, odmaralište za piknik, te dječje igralište, čime je značajno povećan broj posjetitelja na tom djelu obale. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter