Za ured Uprave trikotaže Arena ponuđena 801 tisuća kuna


Svega 249 eura po četvornom metru prosječna je postignuta cijena ovog tjedna prilikom licitacije poslovnih prostora Arena modne kuća d.o.o. u stečaju. Ta je cijena ponuđena za dva poslovna prostora smještena između pulske Rive i Kandlerove ulice.

Ured Uprave Arene, koji je posljednjih godina vodila Snježana De Gravisi, a ranije Sonja Racan, ponuđen je za 800 tisuća kuna, a prodan za 801 tisuću. Za taj iznos kupcu će pripasti 402 četvorna metra raspoređenih u više od 20 prostorija. Od toga su 16 ureda, četiri nužnika, ureda za fotokopiranje i čajna kuhinja.

Za 700 tisuća kuna ponuđeno je 386 četvornih metara poslovnih prostora, a obuhvaćaju dva skladišta, ured, hodnik i kemijske čistionice. Za te je prostore u konačnici prihvaćena cijena od 701 tisuće kuna.

Dakle, u prvom slučaju postignuta je cijena od 260 eura po četvornom metru, a u drugom 237 eura.

Stečajna upraviteljica Marija Ružić kaže da sad kupci imaju rok od 40 dana da uplate preostali iznos do ukupne cijene koju su ponudili na dražbi. Naglasila je da do tada ne možemo govoriti da su prostori prodani jer je nedavno jedan drugi potencijalni kupac uplatio jamčevinu za kupnju četiri etaže zgrade na rivi, ali nije uplatio ostatak pa će ti poslovni prostori sada ponovno biti ponuđeni na prodaju. Prihod od prodaje nekretnina je do sada uplaćivan razlučnim vjerovnicima, odnosno OTP i Veneto banci. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter