Za uništenje ribarica iz EU-fonda 4,4 milijuna kuna

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je iz Europskog fonda za ribarstvo 4,4 milijuna kuna trojici korisnika čija su ribarska plovila uništena u sklopu mjere trajne obustave ribolovne aktivnosti, tzv. scraping, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o isplati na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog fonda za ribarstvo, i to za tri uništena ribarska plovila u sklopu mjere 1.1. "Trajna obustava ribolovne aktivnosti", tzv. scraping.

Tako je Pašku Žuriću iz Kučine isplaćeno 1,6 milijuna kuna za trajno uništenje ribarskog plovila "Artina", Aleksandru Miletiću iz Malinske 1,07 milijuna kuna za uništenje plovila "Brusnik" i Ivanu Božikoviću iz Podstrane 1,6 milijuna kuna za trajno uništenje ribarskog plovila "Trska".  

 Iz Agencije podsjećaju da je cilj ove mjere uskladiti i prilagoditi hrvatsku ribolovnu flotu radi postizanja održive ravnoteže između ribolovnog kapaciteta i raspoloživih resursa.

Prve tri isplate za scraping Agencija je isplatila sredinom studenoga, a tada je trojici korisnika isplaćeno ukupno 2,7 milijuna kuna. 

Tako je do sada za šest uništenih brodova Agencija isplatila ukupno 7,1 milijun kuna, temeljem korisničkih zahtjeva za isplatu. Iz Agencije podsjećaju da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za isplatu 1. prosinca ove godine.

Po ranije objavljenim podacima Agencije, u scraping će 18 brodova, a za njih će ukupna potpora iznositi 35,68 milijuna kuna. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter